ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σοβαρές οι περιβαλλοντικές προκλήσεις για τη Λεμεσό, δήλωσε ο Γ. Περδίκης

Σοβαρές οι περιβαλλοντικές προκλήσεις για τη Λεμεσό, δήλωσε ο Γ. Περδίκης

Η Λεμεσός αντιμετωπίζει σοβαρές περιβαλλοντικές προκλήσεις και το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών καθώς και η Κίνηση "Πράσινη Λεμεσός" θα προσφέρουν τις δυνάμεις τους, τις ιδέες και απόψεις τους για να ζωντανέψει πραγματικά ολόκληρη η Λεμεσός.

Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, μετά από σύσκεψη με αντιπροσωπεία του Κινήματος και της Κίνησης "Πράσινη Λεμεσός", με το Δήμαρχο Λεμεσού Νίκο Νικολαΐδη, όπου τέθηκαν στην πλειοψηφία τους θέματα που άπτονται του περιβάλλοντος. "Συζητήσαμε έναν κατάλογο με διάφορα περιβαλλοντικά ζητήματα και προβλήματα του Δήμου Λεμεσού, είχαμε έναν γόνιμο διάλογο, τέθηκαν απόψεις και με την ευκαιρία, ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε και για τις δράσεις της Δημαρχίας του, την οργάνωση του Δήμου, τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει και τα σχέδια που έχει για μια ανθρώπινη και πράσινη Λεμεσό", είπε ο κ. Περδίκης. Η Λεμεσός, συνέχισε, "αντιμετωπίζει σοβαρές περιβαλλοντικές προκλήσεις" και υπέδειξε πως "πέραν από το πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης που παρουσιάστηκε εντονότερα φέτος και για το οποίο βέβαια ξεκίνησε ταυτόχρονα και η αντιμετώπιση του, η Λεμεσός πρέπει να γίνει μια ανθρώπινη πόλη, ακόμη πιο όμορφη στο κέντρο, αλλά κυρίως να ζωντανέψουν οι συνοικίες που ήταν για χρόνια παραμελημένες και υποβαθμισμένες και είναι εδώ η μεγάλη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει το νέο δημοτικό συμβούλιο και ο Δήμαρχος". Διαβεβαίωσε, επίσης πως "σε αυτό το έργο, εμείς ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών αλλά και η Κίνηση "Πράσινη Λεμεσός", έχουμε προσφέρει τις δυνάμεις μας, τις ιδέες και απόψεις μας για να ζωντανέψει πραγματικά ολόκληρη η Λεμεσός". Σε ερώτηση αν είναι ικανοποιημένος για τα όσα ο Δήμαρχος ανέφερε, ο Γιώργος Περδίκης απάντησε "έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, αλλά έχουμε την όρεξη για να την κάνουμε". Από την πλευρά του, ο Νίκος Νικολαΐδης δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως ενημέρωσε, τόσο για τα τρέχοντα ζητήματα του Δήμου και το τι έγινε τους πρώτους εννέα μήνες επί Δημαρχίας του, αλλά έδωσε και απαντήσεις σε θέματα που τέθηκαν και που κατά κύριο λόγο αφορούν το περιβάλλον. "Τους ενημέρωσα για τις περιβαλλοντικές μας προτεραιότητες, θέματα που αφορούν το πράσινο,  την ανακύκλωση, την καθαριότητα, θέματα διακίνησης ατόμων με κινητικά προβλήματα, για τις προσπάθειες αναδιοργάνωσης και βελτιστοποίηση της δημοτικής μηχανής, για τα έργα που προγραμματίζουμε στις συνοικίες, αλλά και άλλα έργα της ευρύτερης Λεμεσού", συμπλήρωσε. Επιπρόσθετα, συνέχισε, ενημέρωσα για τις προσπάθειες βελτίωσης της υπηρεσίας αποκομιδής σκυβάλων και για την καθαριότητα στην πόλη και γενικότερα, όπως είπε, "για τα σχέδια μας, τις προσεγγίσεις και τους στόχους που βάλαμε για να καταστεί η Λεμεσός μια σύγχρονη πόλη". Τέλος, ο Δήμαρχος Λεμεσού τόνισε πως, στο πλαίσιο του στόχου αναβάθμισης των συνοικιών, "βγαίνουμε, σε μια εβδομάδα, σε προσφορές για αρχιτεκτονικά σχέδια, για περιβαλλοντικές παρεμβάσεις στις συνοικίες Αγίου Σπυρίδωνα, Ομόνοια και Αγία Φύλα".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Viral το «εκατοστάρι» του πάτερ Ηρακλείδιου στο Παραλίμνι – Έτσι έφερε το μήνυμα της πρώτης Ανάστασης – Δείτε βίντεο



Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως - Δείτε βίντεο

Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως - Δείτε βίντεο

Οι ιερείς σε όλες τις ορθόδοξες εκκλησίες έψαλαν το χαρμόσυνο μήνυμα της Πρώτης Αναστάσεως, κατά την τελετή της Ακολουθίας του εσπερινού του Μεγάλου Σαββάτου, που πάντα τελείται το πρωί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top