ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σουνάτ Ατούν: Τέλη του 2017 ή αρχές του 2018 πλατφόρμα για γεώτρηση στα ‘ύδατα’ των κατεχομένων

Σουνάτ Ατούν: Τέλη του 2017 ή αρχές του 2018 πλατφόρμα για γεώτρηση στα ‘ύδατα’ των κατεχομένων

 Ως ‘μοντέλο τδβκ’  θα γίνει γνωστό το ψευδοκράτος κατά το πρότυπον του ‘μοντέλου Ταϊβάν’ υποστήριξε ο ‘υπουργός οικονομικών και ενέργειας’ Σουνάτ Ατούν σε συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη λέγοντας ότι η εκτίμησή τους είναι ότι στα τέλη του 2017 ή αρχές του 2018 θα φτάσει στα πλατφόρμα γεώτρησης στα ‘χωρικά ύδατα’ των κατεχομένων και θα ξεκινήσει γεώτρηση.

Αναφερόμενος στον προγραμματισμό του Ισραήλ να μεταφέρει το δικό του φυσικό αέριο στην Ευρώπη, ο Σουνάτ Ατούν είπε ότι για να πραγματοποιηθεί αυτό μπορούν να κατασκευάσουν αγωγό μέχρι την πλατφόρμα των κατεχομένων και από εκεί να το συνδέσουν με τον αγωγό Τζεϊχάν της Τουρκίας. Σύμφωνα με τον Σουνάτ Ατούν όλα αυτά τα προγράμματα βάζουν στην εξίσωση τους Τ/Κ. “Αυτό μετατοπίζει το Κυπριακό από τον πολιτικό άξονα στον ενεργειακό άξονα”, ανέφερε, βάζοντας τους Τ/Κ στην εξίσωση της ενέργειας. Ο Σουνάτ Ατούν υποστήριξε ότι κατά την άποψή του με την έρευνα και αξιοποίηση της ενέργειας και των φυσικών πόρων το ψευδοκράτος θα γίνει γνωστό ως ‘μοντέλο τδβκ’ όπως το ‘μοντέλο ταϊβάν’. Για τον τουρκικό στρατό, ο Σουνάτ Ατούν είπε πως αν αποχωρήσει από τα κατεχόμενα σημαίνει παράδοση των εδαφών. “Αυτό δεν αφορά μόνο την ασφάλεια των κατοικούντο στο νησί. Αυτό είναι ένα ζήτημα που συνδέεται με την άμυνα των νοτίων συνόρων της Τουρκίας και την ασφάλειά της. Η απαίτηση για εγκατάλειψη των εγγυήσεων της Τουρκίας σημαίνει τερματισμό της τουρκικής ύπαρξης στο νησί”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να το ζητά αυτό. “Δεν έχουμε ποτέ πρόθεση να υποχωρήσουμε στις εγγυήσεις της μητέρας πατρίδας μας. Οι εγγυήσεις της Τουρκίας δεν εγκαταλείπονται. Ούτε και κάνουμε εδαφικές παραχωρήσεις”, ανέφερε προσθέτοντας ότι αυτό σημαίνει ότι πλέον το Κυπριακό πρέπει να τεθεί μέσα σε διαφορετικές παραμέτρους και όχι στις υπάρχουσες. “Από δω και πέρα πρέπει να προχωρήσουμε προς τον δρόμο της αναγνώρισης ή σε ένα νέο σύστημα και μοντέλο”, ανέφερε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Εν αναμονή ενημέρωσης από Europol, Interpol και Ρωσία η Αστυνομία για το απειλητικό email που έφερε αναστάτωση

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Λάκης Γαβαλάς: Δέχθηκε επίθεση από μοναχούς - «Με είπαν π****η μέσα στο αεροπλάνο» - Δείτε βίντεο



Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Ήδη ψηφοδέλτια έχουν αναρτηθεί διαδικτυακά, και οι εκλογείς μπορούν να εξοικειωθούν με αυτά, ενώ στα εκλογικά κέντρα θα δοθεί όση βοήθεια χρειάζεται προκειμένου να μπορέσει ο κάθε ψηφοφόρος να αντιληφθεί πώς και τι ακριβώς θα ψηφίσει, δήλωσε το Σάββατο στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Δρ Ελίκκος Ηλία, ενόψει της επικείμενης διπλής εκλογικής διαδικασίας της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top