Δόθηκε στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας η έκθεση ΓΓ ΟΗΕ για Κυπριακό - Αρνήθηκε να απαντήσει για αναγνώριση ψευδοκράτους

Δόθηκε στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας η έκθεση ΓΓ ΟΗΕ για Κυπριακό - Αρνήθηκε να απαντήσει για αναγνώριση ψευδοκράτους

Αντίγραφα της έκθεσης του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για τις καλές του υπηρεσίες στο Κυπριακό δόθηκαν στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά με προσπάθειες αναγνώρισης του ψευδοκράτους είπε πως δεν αποφασίζει ο ΓΓ για το θέμα, αλλά τα κράτη μέλη. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς, σήμερα, ο Εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ αν ο κ. Γκουτέρες έχει επιδώσει την έκθεση για τις καλές του υπηρεσίες στο Κυπριακό, στο Συμβούλιο Ασφαλείας, απάντησε ότι «αντίγραφα της έκθεσης έχουν δοθεί στο ΣΑ. Όμως δεν νομίζω ότι αποτελεί δημόσιο έγγραφο. Απλά το μοιράστηκε με το Σ.Α.». Περαιτέρω, ο κ. Ντουζαρίκ κλήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις του «υπουργείου εξωτερικών» στα κατεχόμενα, ότι απ’ εδώ και στο εξής θα επιδιώξουν διεθνή αναγνώριση ως κυρίαρχο κράτος, ή να ιδρύσουν αυτόνομη περιοχή ως μέρος της Τουρκίας. «Η αναγνώριση οποιωνδήποτε εδαφών από διεθνή οργανισμό είναι θέμα που αφορά τα κράτη μέλη και τα μέλη κάθε διεθνούς οργανισμού. Υπάρχει μία διαδικασία στα Ηνωμένα Έθνη, όπως και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς. Δεν είναι θέμα για το οποίο αποφασίζει ο Γενικός Γραμματέας, δήλωσε ο κ. Ντουζαρίκ.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Επάρκεια και προσιτές τιμές ηλεκτρισμού για όλους, νέα εποχή με άνοιγμα αγοράς ηλεκτρισμού»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Επάρκεια και προσιτές τιμές ηλεκτρισμού για όλους, νέα εποχή με άνοιγμα αγοράς ηλεκτρισμού»

Κύριος στόχος της Κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσουμε επάρκεια και προσιτές τιμές ηλεκτρισμού για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μας, στηρίζοντας έτσι έμπρακτα την κοινωνία μας ειδικά σε μια περίοδο μεγάλων γεωπολιτικών ανακατατάξεων και προκλήσεων, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στην ομιλία του κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Αγοράς Ηλεκτρισμού που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE