ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το μεγάλο στοίχημα Μαλά για να βρεθεί στον Β’ Γύρο των Προεδρικών – Υποβοηθητικό το ΕΛΑΜ

Το μεγάλο στοίχημα Μαλά για να βρεθεί στον Β’ Γύρο των Προεδρικών – Υποβοηθητικό το ΕΛΑΜ

Αισιοδοξία επικρατεί στο επιτελείο του Σταύρου Μαλά ότι το μεγάλο στοίχημα του Πρώτου Γύρου των  Προεδρικών Εκλογών θα κερδηθεί και στο τέλος αυτός είναι που θα βρίσκεται απέναντι από τον Νίκο Αναστασιάδη.

Του Τάσου Χριστοδούλου Το μεγάλο στοίχημα δεν είναι άλλο ασφαλώς από την συσπείρωση των ΑΚΕΛικών ψηφοφόρων οι οποίοι γύρισαν την πλάτη στο κόμμα τα τελευταία χρόνια πηγαίνοντας κυρίως στην αποχή. Προς αυτό το στόχο εστιάζονται οι προσπάθειες του επιτελείου, των πρωτοκλασάτων στελεχών αλλά και ολόκληρου του κομματικού μηχανισμού με εξορμήσεις ανά το Παγκύπριο, σε λαϊκές οργανώσεις, σωματεία ακόμη και σε πανηγύρια. Ο Σταύρος Μαλάς σύμφωνα με πηγές που βρίσκονται κοντά στο επιτελείο του, καλείται να καταγράψει ποσοστά που θα κινούνται κοντά σε αυτά που έλαβε στον Πρώτο Γύρο των Προεδρικών Εκλογών του 2013, τα οποία ήταν της τάξεως του 26,9%. Ποσοστό, λίγο υψηλότερο από αυτό που έλαβε το ΑΚΕΛ τρία χρόνια μετά, στις βουλευτικές εκλογές του 2016, το οποίο αποτέλεσε και το χαμηλότερο ιστορικά για το κόμμα (25,6%). Οι τελευταίες τέσσερις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας (Καθημερινής, Πολίτη, Προεδρικού και Stockwatch) επιβεβαιώνουν την δουλειά που πρέπει να γίνει αφού σε καμία από αυτές τις μετρήσεις δεν ξεπερνά το 17%. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δημοσκόπηση «Πολίτη»: Μάχη στήθος με στήθος για Παπαδόπουλο και Μαλά – Ντέρμπι μόνο ένα σενάριο στον Β΄ Γύρο – ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ: Τι δείχνει η πρόθεση ψήφου – Αμφίρροπη η εκλογή σε περίπτωση Β’ γύρου με Παπαδόπουλο – Αναστασιάδη – ΒΙΝΤΕΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»: Αναστασιάδης – Νικόλας στον δεύτερο γύρο – Στο 16% ο Μαλάς Παρόλα αυτά ο γ.γ του ΑΚΕΛ σε δημόσια του τοποθέτηση δήλωσε ότι αξιολογούνται όλες οι δημοσκοπήσεις όμως οι μετρήσεις του κόμματος δεν εμφανίζουν ακριβώς αυτή την εικόνα, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες. Την ίδια ώρα στην Εζεκία Παπαϊωάννου θεωρούν ότι η επικείμενη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του ΕΛΑΜ θα λειτουργήσει υποβοηθητικά για την υποψηφιότητα Μαλά αφού θα αποστερήσει ψήφους προς την κατεύθυνση του Νικόλα Παπαδόπουλου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Πάνε στο Δικαστήριο μοναχοί και δωρητές για τα λεφτά στο χρηματοκιβώτιο - Τι έγινε με τις ενστάσεις στην Ανακριτική

Μείωση επιτοκίων: Ο λόγος που βρίσκεται στον «αέρα» - Ποιες οι σκέψεις της ΕΚΤ και τα σενάρια – Όσα αναφέρει οικονομολόγος στο «Τ»

Έμπλεξε 23χρονος: Συνελήφθη για οπλοφορία - Στα χέρια της Αστυνομίας και ανήλικος

Ετοιμαστείτε για «καυτές» μέρες: Πότε έρχεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας - Συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα

«Θα στείλω όταν φτάσω» - Συγκινεί το νέο τραγούδι για τα Τέμπη



Εισήγηση ΑΚΕΛ για ενεργειακά: Κίνητρο για επανέναρξη των συνομιλιών - Διπλωματική τόλμη ή πολιτική αφέλεια;

Εισήγηση ΑΚΕΛ για ενεργειακά: Κίνητρο για επανέναρξη των συνομιλιών - Διπλωματική τόλμη ή πολιτική αφέλεια;

Τη θέση ότι τα ενεργειακά θα μπορούσαν να «σπρώξουν» τη διαδικασία στο κυπριακό επαναλαμβάνει με φορτικό τρόπο το ΑΚΕΛ, το οποίο ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συζητηθεί η πρότασή του. Σε δηλώσεις του ο ΓΓ του κόμματος Στέφανος Στεφάνου ανέφερε πως το ΑΚΕΛ από το τον Δεκέμβρη του 2020 έχει δώσει συγκεκριμένη πρόταση και στον τέως Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και στον Νίκο Χριστοδουλίδη, για το «πως μπορούμε να βγούμε μπροστά».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top