ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΠΑΝ. ΚΥΠΡΟΥ: «Απευθείας στο Υπ. Οικονομικών ο προϋπολογισμός του Πανεπιστημίου»

ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΠΑΝ. ΚΥΠΡΟΥ: «Απευθείας στο Υπ. Οικονομικών ο προϋπολογισμός του Πανεπιστημίου»

Τον απεγκλωβισμό του Πανεπιστημίου Κύπρου από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, πρότεινε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, μιλώντας την Πέμπτη στο πλαίσιο της ετήσιας διάλεξης του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη για την κυπριακή οικονομία στο Πανεπιστήμιο.

«Προτείνουμε να επανέλθουμε στην ομαλότητα και ο προϋπολογισμός του δημόσιου Πανεπιστημίου να υποβάλλεται απευθείας στο Υπουργείο Οικονομικών», ανέφερε, προσθέτοντας ότι αυτό το προτείνει «όχι μόνο γιατί πρόκειται για μια σημαντική συμβολική πράξη αναφορικά με την αυτονομία των δημόσιων πανεπιστημίων αλλά και για ένα άλλο σημαντικό λόγο». Ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι «δεν μπορούν τα πανεπιστήμια να βρίσκονται παγιδευμένα στις συνδικαλιστικές ορέξεις των συντεχνιών», προσθέτοντας ότι «η επιτυχία των συντεχνιών εκπαίδευσης θα προσθέτουν συνεχώς και χωρίς περιορισμούς θέσεις στη μέση και την δημοτική εκπαίδευση περιορίζει τον κρατικό προϋπολογισμό και ταυτόχρονα κάθε προοπτική αύξησης των προϋπολογισμών του πανεπιστημίου». Ανέφερε ότι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι «η επιμονή του Υπουργείου Παιδείας να χρησιμοποιηθούν για τις δαπάνες της δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης πόροι που προορίζονταν για το Πανεπιστήμιο Κύπρου». Ο κ. Χριστοφίδης ευχαρίστησε τον Υπουργό Οικονομικών για την διαχρονική του στήριξη στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της πανεπιστημιούπολης και πρόσθεσε ότι αυτές τις μέρες το πανεπιστήμιο επενδύσει 300 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων 200 εκ. ευρώ από δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανάπτυξης με την στήριξη του ΥΠΟΙΚ και 100 εκ. από δωρεές. Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top