ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιωνάς: Το έπος του 40' μας δίδαξε πως να αγωνιζόμαστε

Ιωνάς: Το έπος του 40' μας δίδαξε πως να αγωνιζόμαστε

Όλοι πρέπει να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και να προσπαθήσουμε να μην δημιουργούμε προβλήματα στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου, προσθέτοντας πως η γενιά του 40` μας δίδαξε όλους πως να αγωνιζόμαστε.

Ο κ. Νικολάου, ο οποίος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στους εορτασμούς της Λεμεσού για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 και δέχθηκε το χαιρετισμό της παρέλασης επί της Λεωφόρου Μακαρίου Γ`, ανέφερε στις δηλώσεις του πως "τιμούμε σήμερα τη γενιά του 40`, το έπος εκείνο το οποίο δίδαξε όλους τους Έλληνες το πώς θα πρέπει να αγωνίζονται, πως μπορείς να διεκδικήσεις την  αξιοπρέπεια, το σεβασμό αλλά  και να διατηρήσεις την ελευθερία σου". Τα στοιχεία αυτά, συνέχισε, είναι απαραίτητα σε κάθε αγωνιζόμενο λαό, όπως και στον Κυπριακό λαό, ο οποίος αγωνίζεται μέχρι και σήμερα στην προσπάθεια για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας. "Αυτές τις μέρες θα πρέπει όλοι να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και να προσπαθήσουμε , ειδικότερα αυτήν την περίοδο, να μην δημιουργήσουμε περισσότερα προβλήματα στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης", είπε και υπέδειξε πως "δυστυχώς, κάποιες στιγμές, τα πράγματα φτάνουν σε εκείνο το σημείο που, ακόμη και η ενότητα του λαού διατρέχει κινδύνους,  όχι μόνο η στήριξη της θέσης μας και η προσπάθεια επανένωσης της πατρίδας μας". Οι σημερινοί εορτασμοί της Λεμεσού για την επέτειο του "Όχι" ξεκίνησαν με πεντάλεπτη γενική κωδωνοκρουσία των Ιερών Ναών της πόλης , εωθινό στους δρόμους από τη Φιλαρμονική του Λανιτείου και την Μπάντα Κρουστών των Προσκόπων και Οδηγών και έπαρση της σημαίας στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, με απόδοση τιμών από τμήμα της Εθνικής Φρουράς και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το Λανίτειο Λύκειο. Ακολούθως τελέστηκε  δοξολογία, στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Νάπας, χοροστατούντος του Χωροεπισκόπου Αμαθούντος Νικόλαου,  ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε o  Πρόεδρος του Συνδέσμου Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης και Συντονιστής Διευθυντής Λεμεσού, Γιώργος Ιωσηφίδης. Κατάθεση στεφάνων έγινε στο μνημείο Ηρώων της ομώνυμης πλατείας, με απόδοση τιμών από τμήμα της Εθνικής Φρουράς, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Λανιτείου. Αποκορύφωμα των εορταστικών εκδηλώσεων αποτέλεσε η καθιερωμένη παρέλαση κατά μήκος της Λεωφόρου Μακαρίου Γ’, με τη συμμετοχή παλαιών πολεμιστών, σωματείων, μαθητών και μαθητριών Μέσης και Ανώτερης Εκπαίδευσης, Οδηγών, Προσκόπων, τμημάτων της Πολιτικής Άμυνας και της Εθνικής Φρουράς. Στις 17:00, θα γίνει υποστολή της σημαίας στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, όπου θα παιανίζει η Φιλαρμονική του Λανιτείου και θα αποδοθούν τιμές από τμήμα της Εθνικής Φρουράς. Θα ακολουθήσει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και λαμπαδηφορία από Σώμα Κυπρίων Οδηγών, οποία θα ξεκινήσει από την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου και θα καταλήξει στον κυκλικό κόμβο Αγίου Νικολάου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top