ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραδόθηκε το ψηφιοποιηθέν υλικό του Φακέλου της Κύπρου στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Παραδόθηκε το ψηφιοποιηθέν υλικό του Φακέλου της Κύπρου στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης, παρέδωσε την Πέμπη 2/11  το ψηφιοποιηθέν υλικό του Φακέλου της Κύπρου στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Νικόλαο Βούτση.

Ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων αναφέρει ότι το υλικό αυτό, αποτελούμενο από 134 φακέλους εγκιβωτισμένους σε 11 χαρτοκιβώτια, είχε παραδοθεί επίσημα στον Πρόεδρο της Βουλής από τον Έλληνα ομόλογό του σε ειδική συνεδρία του σώματος, στις 14 Ιουλίου 2017, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων και της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας για την Πρόσβαση στο Υλικό του Φακέλου της Κύπρου. Η ψηφιοποίηση του υλικού, που ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2017 από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και Υπηρεσιακών Παραγόντων της Βουλής των Αντιπροσώπων για το Φάκελο της Κύπρου, αποτελεί σημαντικό βήμα στην προσπάθεια για ορθή αξιοποίησή του για κοινοβουλευτικούς, ιστορικούς και επιστημονικούς σκοπούς. Σε συνάντηση που προηγήθηκε της παράδοσης του ψηφιοποιημένου υλικού μεταξύ των κυρίων Συλλούρη και Βούτση, ο τελευταίος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων για την πρόοδο των εργασιών της Διευρυμένης Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και Υπηρεσιακών Παραγόντων της Βουλής των Ελλήνων.  Οι δύο Πρόεδροι έθεσαν από κοινού τους στόχους για την περαιτέρω πορεία των εργασιών των δύο Επιτροπών και συμφώνησαν όπως προχωρήσει η έκδοση του πρώτου τόμου που θα περιλαμβάνει μέρος του υλικού του Φακέλου το δεύτερο τρίμηνο του 2018.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέλος στη συνεργασία Κράτους με ΚΙΤΙΟΝ για μαρίνα-λιμάνι Λάρνακας

Τροχαίο στη Λάρνακα: Ένα πρόσωπο στο νοσοκομείο – Δείτε βίντεο

«Φωτοβολταϊκά για όλους»: Κάποιες εταιρείες δεν παρέχουν την εγγύηση των εφτά χρόνων λέει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών

Μονή Αββακούμ: Απαντούν οι δικηγόροι των μοναχών στον Αρχιεπίσκοπο – Τα 20 σημεία για το καταστατικό της Εκκλησίας

Ληστές σκότωσαν γνωστό 38χρονο ηθοποιό - Συγκλονισμός στα διεθνή ΜΜΕ



Έφτασε στην Κύπρο ο Εμίρης του Κατάρ - Τον υποδέχθηκε ο ΠτΔ, θα παρακαθίσουν σε ιδιωτικό δείπνο

Έφτασε στην Κύπρο ο Εμίρης του Κατάρ - Τον υποδέχθηκε ο ΠτΔ, θα παρακαθίσουν σε ιδιωτικό δείπνο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης υποδέχθηκε σήμερα, στο αεροδρόμιο Λάρνακας, τον Εμίρη του Κατάρ Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani, o ο οποίος έφθασε στην Κύπρο το απόγευμα, για επίσημη επίσκεψη, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top