LIKE ONLINE

Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρωπαική Υπηρεσία Διαστήματος συζητούν το μέλλον του Copernicus

Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρωπαική Υπηρεσία Διαστήματος συζητούν το μέλλον του Copernicus

Ξεκινά την Τρίτη 7/11 στο Ταλίν της Εσθονίας η υπουργική συνάντηση EE και Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA), που θα επικεντρωθεί στις εξελίξεις γύρω από το πρόγραμμα χαρτογράφησης Copernicus κατά τα έτη 2020 και επέκεινα.

Η συζήτηση της Τρίτης θα επικεντρωθεί, μεταξύ άλλων, στον τρόπο με τον οποίο θα ενισχυθεί η διαστημική επιχειρηματικότητα με βάση τα δορυφορικά δεδομένα του Copernicus, με τη συμμετοχή των ιδιωτικών επενδύσεων με πιο ενεργό τρόπο. Το πρόγραμμα Copernicus, με επενδύσεις της ΕΕ το 2014-2020 συνολικού ύψους 4,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, είναι ένα από τα δύο μεγαλύτερα διαστημικά προγράμματα της ΕΕ που παρέχουν πολύτιμα δεδομένα από την ξηρά, τη θάλασσα και την ατμόσφαιρα, για καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρηματικές ευκαιρίες, αναφέρει η εσθονική προεδρία. Η υπουργική συνάντηση θα ξεκινήσει με ένα γεύμα εργασίας με ομιλίες από τους διεθνώς αναγνωρισμένους νεοσύστατους επιχειρηματίες Robbie Schingler και Pekka Laurila. Η Elżbieta Bieńkowska, Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, τη Βιομηχανία, την Επιχειρηματικότητα και τις Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις και ο Jan Woerner, Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος, θα συμμετάσχουν επίσης στην υπουργική συνάντηση. Η άτυπη σύνοδος των υπουργών συνιστά ένα πολιτικά σημαντικό σημείο για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Διαστήματος (3 - 9 Νοεμβρίου), η οποία διοργανώθηκε από την εσθονική προεδρία σε συνεργασία με την Κομισιόν, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος και άλλους διεθνείς εταίρους. Η Εβδομάδα Διαστήματος θα επικεντρωθεί στη νέα και καινοτόμο ευρωπαϊκή διαστημική επιχείρηση, τις διαστημικές τεχνολογίες και τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Ανάμεσα στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας είναι το λεγόμενο "Space Garage48" - το βραβείο Παγκοσμίου Διαγωνισμού Διαστημικών Επιχειρηματικών Ιδεών - το Ευρωπαϊκό Διακοινοβουλευτικό Διαστημικό Συνέδριο, το επίσημο άνοιγμα του Business Incubator της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος και μια διήμερη διάσκεψη για το διάστημα τις επιχειρήσεις και την τεχνολογία. "Ως Προεδρία της ΕΕ, προτεραιότητά μας είναι να επικεντρωθούμε στην παροχή καλύτερων δημόσιων υπηρεσιών, ενώ παράλληλα να ενισχύσουμε τις οικονομικές και κοινωνικές αποδόσεις που προκύπτουν από την ευρύτερη και πιο εξελιγμένη χρήση των διαστημικών δεδομένων", δήλωσε η προεδρεύουσα Εσθονή Υπουργός. Η Urve Palo εξήγησε ότι, λόγω του αυξανόμενου ενδιαφέροντος και των ενισχυμένων επενδύσεων από τον ιδιωτικό τομέα, η ταχύτητα και η ευελιξία γίνονται όλο και πιο σημαντικοί παράγοντες στον παγκόσμιο ανταγωνισμό. "Θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι το Διάστημα είναι κάτι στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα κράτη μέλη και οι επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους. Όσο περισσότερο δημιουργούμε ευκαιρίες για έξυπνη χρήση των διαστημικών δεδομένων τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, τόσο περισσότερες θέσεις εργασίας και οι επενδύσεις θα πραγματοποιηθούν σε περιοχές και περιφέρειες που δεν έχουν ακόμα την εμπειρία αυτή ", δήλωσε η Urve Palo. Από ΚΥΠΕ *Φωτογραφία ESA

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top