ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αθήνα ο Πρόεδρος – Βλέπει Παυλόπουλο και Τσίπρα στο πλαίσιο της Ευρω- Αραβικής Συνόδου

Στην Αθήνα ο Πρόεδρος – Βλέπει Παυλόπουλο και Τσίπρα στο πλαίσιο της Ευρω- Αραβικής Συνόδου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης μεταβαίνει την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, στην Ελλάδα, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της δεύτερης Ευρω-Αραβικής Συνόδου (EU-Arab Summit), που πραγματοποιείται στις 9 και 10 Νοεμβρίου, στην Αθήνα.

Η ημερήσια διάταξη της Συνόδου θα καλύψει, μεταξύ άλλων, θέματα που άπτονται των γεωπολιτικών εξελίξεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του αραβικού κόσμου, της συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και της ναυτιλίας, της εκπαίδευσης, των παραγωγικών επενδύσεων των αραβικών χωρών σε χώρες της ΕΕ και των ευρωπαϊκών επενδύσεων στον αραβικό κόσμο. Η πρώτη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τον περασμένο Νοέμβριο. Κατά τις εργασίες της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μιλήσει για τις σχέσεις της ΕΕ με τον αραβικό κόσμο και τον ρόλο που διαδραματίζει η Κύπρος ως γέφυρα συνεργασίας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει αύριο στις 8.30 πμ συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο, και στις 11.30 πμ θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, θα επιστρέψει στην Κύπρο την Παρασκευή 10/11 το απόγευμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top