ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εκτός από το ΑΠΟΕΛ – Ρεάλ… Οι Ισπανοί ασχολούνται και με το ποδόσφαιρο στο ψευδοκράτος!

Εκτός από το ΑΠΟΕΛ – Ρεάλ… Οι Ισπανοί ασχολούνται και με το ποδόσφαιρο στο ψευδοκράτος!

Με αφορμή το παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ  με την Ρεάλ Μαδρίτης, αρκετά Ισπανικά (και όχι μόνο) Μέσα Μαζικής ενημέρωσης είναι στο νησί μας για να καλύψουν αυτό το σπουδαίο παιχνίδι, το οποίο θα πάρει τεράστια προβολή σε αρκετές χώρες.

Η «AS» λοιπόν μια από τις μεγάλες Ισπανικές ιστοσελίδες, το πρωί ασχολήθηκε με τον Ρομπέρτο Λάγο, ενώ συνεχίζει τα ρεπορτάζ που αφορούν το νησί μας. Μεταξύ άλλων η Ισπανική ιστοσελίδα ασχολήθηκε εκτεταμένα και με το ποδόσφαιρο στα κατεχόμενα.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

«Η Λευκωσία είναι δυο πρωτεύουσες σε μια. Η ιστορική διαμάχη ανάμεσα σε Ελληκύπριους και Τουρκοκύπριους έγινε ξεκάθαρη όταν το 1983 ανακηρύχθηκε το ψευδοκράτος, ένα κράτος το οποίο αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία και καταλαμβάνει το βόρειο τρίτο του νησιού. Στην Λευκωσία επικρατεί διαμάχη και ένταση. Η πράσινη γραμμή, η στρατιωτική ζώνη η οποία ελέγχεται από τα UN χωρίζει τις δυο περιοχές και μοιράζει στην μέση την πρωτεύουσα της Κύπρου.

Είναι μια μπερδεμένη κατάσταση γιατί δεν υπάρχει πραγματική σύγκρουση, όμως οι πληγές του παρελθόντος δεν έχουν θρέψει. “Τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς θυσία, ούτε η ελευθερία χωρίς αίμα” αυτό το διαβάζεις σε μια πινακίδα στην Ελληνική πλευρά της πράσινης γραμμής η οποία φρουρείται από στρατιώτες που απαγορεύουν τις φωτογραφίες στους περίεργους.

Είναι μια περιοχή με χαμηλό προφίλ αλλά ο τοίχος στο τέλος της ημέρας (σαν αυτόν που θέλει ο Τράμπ να επιβάλει στα σύνορα με το Μεξικό). Είναι μια περιοχή όπου το ποδόσφαιρο ευημερεί παρά την απουσία των αθλητικών υποδομών. Στα κατεχόμενα υπάρχει ομοσπονδία η οποία δεν αναγνωρίζεται από την ΦΙΦΑ. Είναι μέλος της CONIFA και κάθε προσπάθεια να μπει στην ΦΙΦΑ, μπλοκάρεται από την Κυπριακή κυβέρνηση. Το KTFF οργανώνει τρία πρωταθλήματα.

Ο Ισμέτ Γκαζιλέρ, βοηθός γενικός γραμματέας της KTFF λέει ότι “Η λύση περνά μέσα από μια συμφωνία μεταξύ των δυο μερών, την αναγνώριση και των δυο πολιτικών ταυτοτήτων, αλλά αυτή η λύση δεν προωθείται από τους πολιτικούς. Η ελπίδα που έχουμε είναι να παίξουμε παιχνίδια κανονικά. Η ΦΙΦΑ έδωσε την έγκριση της πριν χρόνια για φιλικά παιχνίδια, αν και την ανάστειλε πέντε μέρες μετά”.

Εν τω μεταξύ, στη Βόρεια Κύπρο, το ποδόσφαιρο ζει στους δρόμους, ζωντανό στο πνεύμα των παιδιών, αναζητώντας τη θέση του, προσευχόμενο για μια συμφωνία».

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top