ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φάκελος διαιτησία: Η ανάλυση των επτά αναμετρήσεων της 12ης αγωνιστικής

Φάκελος διαιτησία: Η ανάλυση των επτά αναμετρήσεων της 12ης αγωνιστικής

Επιμέλεια: Γιάννος Ιωάννου

Θετική κρίνεται η παρουσία των διαιτητών που ορίστηκαν να διευθύνουν τις αναμετρήσεις της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta, αφού στα τέσσερα από τα επτά ματς η απόδοση τους κυμάνθηκε σε (αρκετά έως πολύ) ικανοποιητικά επίπεδα. Δεν έλειψαν όμως ούτε αυτή την αγωνιστική τα σοβαρά λάθη και τα παράπονα…

Για μία ακόμη φορά, οι συντάκτες του ThemaSports που ήταν παρόντες στα γήπεδα που διεξήχθησαν οι αναμετρήσεις της Α΄ κατηγορίας, πέρασαν από «έλεγχο» τους Κύπριους διαιτητές και έκριναν την απόδοση που είχαν στα επτά ματς της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta.

Διαβάστε πιο κάτω, την – σε γενικές γραμμές – αξιολόγηση της απόδοσης τους, αμερόληπτα, αλλά και χωρίς να διεκδικούμε το «αλάθητο» στις απόψεις μας:

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου

Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ
Γήπεδο: ΓΣΠ
Διαιτητής: Λεόντιος Τράττος

Σχόλιο: Ρεσιτάλ διαιτησίας στο «αιώνιο» ντέρμπι από τον διεθνή ρεφ, Λεόντιο Τράττο, ο οποίος μάλιστα δέχθηκε τα συγχαρητήρια και των δύο ομάδων μετά το τέλος του αγώνα.

Αυτό από μόνο του αποδεικνύει ότι η διαιτησία του άγγιξε το άριστα σε ένα ντέρμπι υψηλού βαθμού δυσκολίας, το οποίο πολλές φορές στο παρελθόν «σημαδεύτηκε» από σοβαρά διαιτητικά λάθη.

Βέβαια, στάθηκε τυχερός από το γεγονός πως δεν υπήρξαν οι πολύ δύσκολες φάσεις σε κομβικά σημεία του αγώνα, όμως αυτό δεν μειώνει την εξαιρετική απόδοση του.

Ρεσιτάλ έδωσαν και οι δύο βοηθοί του, Νίκος Καλησπέρας και Παύλος Γεωργίου, οι οποίοι ήταν αλάνθαστοι στις υποδείξεις τους…

Σάββατο 18 Νοεμβρίου

Αλκή-Απόλλωνας
Γήπεδο: «DA NOI-Αμμόχωστος/Επιστροφή»
Διαιτητής: Δημήτρης Μασιάς

Σχόλιο: Με αρκετά λάθη η διαιτησία του διεθνή ρεφ, κυρίως στο πειθαρχικό κομμάτι. Συγκεκριμένα, εκτός από κάποιες λανθασμένες υποδείξεις, αλλά και μη υποδείξεις φάουλ, άφησε ατιμώρητα κάποια δυνατά μαρκαρίσματα που ήταν για κίτρινη κάρτα, προκαλώντας διαμαρτυρίες και στις δύο πλευρές.

Η φάση όμως που προκάλεσε «θύελλα» αντιδράσεων στην πλευρά της Αλκής, σημειώθηκε στο 65΄, με τον Απόλλωνα να προηγείται σε εκείνο το σημείο με 1-2.

Οι «γαλάζιοι» κέρδισαν φάουλ, υπήρχε παίκτης της Λεμεσιανής ομάδας στο έδαφος και ο Μασιάς έκανε κίνηση για να σφυρίξει, προκειμένου το φάουλ να μην εκτελεστεί.

Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο το εκτέλεσαν γρήγορα, ο Μασιάς έδειξε «παίζετε», οι παίκτες της Αλκής πιάστηκαν απροετοίμαστοι αφού περίμεναν να σταματήσει η φάση και ο Απόλλωνας σκόραρε σαν σε προπόνηση το 1-3.

Να σημειωθεί ότι ο Γιάκολις που έδωσε την ασίστ στον Μάγκλιτσα, ήταν σε οριακή θέση οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης, όπως έδειξε το τηλεοπτικό ριπλέι.

Να προσθέσουμε επίσης ότι στο πρώτο ημίχρονο (σ.σ. στο 38΄), ο Απόλλωνας διαμαρτυρήθηκε για φάουλ στον Παπουλή, δευτερόλεπτα πριν σκοράρει ο Φαμπρίτσιο, ενώ ο Β΄ βοηθός Χρίστος Ε. Χρίστου, σήκωσε το σημαιάκι για οφσάιντ σε παίκτη του Απόλλωνα που έφυγε πίσω από τη σέντρα!

Εθνικός Άχνας-ΑΕΚ Λάρνακας
Γήπεδο: Δασάκι
Διαιτητής: Τιμόθεος Χριστοφή

Σχόλιο: Αρκετά καλή η διαιτησία του Τιμόθεου Χριστοφή στο Δασάκι. Βοηθήθηκε βέβαια από την εξέλιξη του αγώνα και τη συμπεριφορά των παικτών. Η φάση που του ξέφυγε ήταν το χτύπημα στον Μουρίγιο ο οποίος δέχθηκε και κίτρινη κάρτα καθώς δε δόθηκε ούτε φάουλ υπέρ του και εκνευρίστηκε.

Τα πήγε καλά και στο πειθαρχικό κομμάτι, αφού ήταν σωστός στις υποδείξεις του (κάποια μικρολάθη που έκανε, πέρασαν απαρατήρητα) και μοίρασε σωστά τις κίτρινες κάρτες.

Θεωρούμε ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο η αποφασιστικότητα που έδειξε από τα πρώτα λεπτά, όταν σε ένα δυνατό μαρκάρισμα παίκτη του Εθνικού, προέβη σε παρατηρήσεις και έστειλε το μήνυμα πως δεν θα ανεχτεί το σκληρό παιχνίδι.

Αρκετά καλή παρουσία και από τους δύο βοηθούς, Δώρο Τούρο και Όμηρο Τζιωρτζή.

Ολυμπιακός-Άρης
Γήπεδο: Μακάρειο
Διαιτητής: Αβραάμ Τσούκκας

Σχόλιο: Με λάθη η διαιτησία του Αβραάμ Τσούκκα, κυρίως στον πειθαρχικό έλεγχο, αφού είχε κάποιες λανθασμένες υποδείξεις εις βάρος και των δύο ομάδων, ενώ θα μπορούσε να έβγαζε περισσότερες φορές την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του.

Βέβαια, όλα αυτά είναι πταίσματα μπροστά στο σοβαρό λάθος που έκανε στο 89ο λεπτό, όταν καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Άρη σε πέσιμο του Γιούσεφ στην περιοχή.

Όπως έδειξε ο τηλεοπτικός φακός, δεν υπάρχει επαφή του αμυντικού του Ολυμπιακού Ευγένιου Αντωνίου με τον παίκτη της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», ούτε με τα πόδια, ούτε με τα χέρια.

Ευτυχώς όμως για τον Τσούκκα, ο Χίντι «ψάρεψε» τον Αουρέλιο και ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη λανθασμένη απόφαση του δεν καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα…

Κυριακή 19 Νοεμβρίου

ΑΕΛ-Νέα Σαλαμίνα
Γήπεδο: Τσίρειο
Διαιτητής: Νεόφυτος Νεοφύτου

Σχόλιο: Αρκετά καλή η διαιτησία του Νεόφυτου Νεοφύτου στο Τσίρειο.

Ήταν κοντά στις φάσεις, σφύριζε με αποφασιστικότητα, μοίρασε σωστά τις κίτρινες κάρτες και δεν έκανε το μεγάλο λάθος.

Βοηθήθηκε βέβαια από τη συμπεριφορά των παικτών και από το γεγονός πως δεν υπήρχαν δύσκολες και αμφισβητούμενες φάσεις, ενώ υπέδειξε σωστά και με αποφασιστικότητα την άσπρη βούλα στη φάση της ανατροπής του Αρουαμπαρένα από τον Κούσουλο στο 70΄.

Ερμής Αραδίππου-Ανόρθωση
Γήπεδο: ΓΣΖ
Διαιτητής: Λούκας Σωτηρίου

Σχόλιο: Πολύ καλή η διαιτησία του Λούκα Σωτηρίου στο ΓΣΖ, σε μία αναμέτρηση με αρκετή δύναμη και πάθος και από τις δύο ομάδες.

Ήταν κοντά στις φάσεις, σφύριζε με αποφασιστικότητα και δεν άφησε το παιχνίδι να ξεφύγει από τον έλεγχο του. Δεν έκανε υπερβολική χρήση των κίτρινων καρτών (σ.σ. μοίρασε μόλις δύο) και άφηνε το ματς να εξελιχθεί χωρίς περιττές διακοπές.

Πολύ καλή παρουσία και από τους δύο βοηθούς διαιτητές, Στέλιο Νικήτα και Ιωάννη Λαζάρου.

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου

Πάφος FC-Δόξα Κατωκοπιάς
Γήπεδο: «Στέλιος Κυριακίδης» (Παφιακό)
Διαιτητής: Χρήστος Νικολαΐδης

Σχόλιο: Καλή η διαιτησία του Χρήστου Νικολαΐδη στο Παφιακό, αλλά με ένα σοβαρό λάθος για το οποίο δικαιούται να νιώθει αδικημένη η Δόξα, αφού στο 81΄ ο Σαντίκ φάνηκε να ανατρέπεται εντός περιοχής από τον Κόπριβετς σύμφωνα με το ριπλέι της Cytavision, αλλά ο ρέφερι υπέδειξε κόρνερ αντί πέναλτι και τρία λεπτά αργότερα, η Πάφος σκόραρε.

Κατά τ΄ άλλα, είχε καλή παρουσία, έλεγξε το παιχνίδι και ήταν σωστός στις αποφάσεις του, κυρίως στον πειθαρχικό τομέα.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top