ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν μας τα είπε καλά ο Αναστασιάδης: Δεν διαγράφεται ο ΦΠΑ από τα ποδοσφαιρικά σωματεία – Τι ανακοίνωσε η ΚΟΠ

Δεν μας τα είπε καλά ο Αναστασιάδης: Δεν διαγράφεται ο ΦΠΑ από τα ποδοσφαιρικά σωματεία – Τι ανακοίνωσε η ΚΟΠ

Στην εκδήλωση του ΑΠΟΕΛ για τα 91 χρόνια ζωής του σωματείου παρευρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης 8/11 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάνοντας μάλιστα και μια σημαντική εξαγγελία

Φαίνεται όμως πως κάπως μπέρδεψε τον κόσμο αλλά και τα σωματεία καθώς αναφέρθηκε σε διαγραφή 19 εκατομμυρίων στο ΦΠΑ και άλλες οφειλές προς το κράτος, κάτι που δεν ισχύει, ενώ έχει ήδη ξεσηκώσει αντιδράσεις και σε πολλούς Κύπριους πολίτες. Σε σχέση με την εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας για διαγραφή παλαιών χρεών των Σωματείων προς το Κράτος, τοποθετήθηκε η ΚΟΠ βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους. Αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση: Χαιρετίζουμε την ενέργεια της παρούσης Κυβέρνησης που εξαγγέλθηκε χθες βράδυ από τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κύριο Νίκο Αναστασιάδη, για διαγραφή παλαιών χρεών των σωματείων προς το Κράτος. Διευκρινίζεται ότι η διαγραφή αυτή αφορά όλες τις παλαιές φορολογικές υποχρεώσεις των σωματείων προς το κράτος μέχρι και τις 30.06.2007. Η παρούσα διαγραφή ήταν αντικείμενο γραπτής συμφωνίας το 2007 μεταξύ της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και της Κυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου με σκοπό να βοηθηθούν τα σωματεία για να αγωνίζονται στα Ευρωπαϊκά διασυλλογικά πρωταθλήματα αλλά και για να μπορέσουν ακολούθως να είναι συνεπή προς τις φορολογικές αρχές. Σχεδόν το σύνολο του ποσού, αφορά Φόρο Εισοδήματος και όχι Φ.Π.Α, όπως εκ παραδρομής εξαγγέλθηκε. Από την 01.07.2007 και ακολούθως τα σωματεία ανέλαβαν την υποχρέωση να πληρώνουν τους οφειλόμενους φόρους, πράγμα το οποίο πράττουν, παρόλο που έχουν συσσωρευτεί έκτοτε κάποια ποσά, για τα οποία διεξάγεται αυτή την στιγμή συζήτηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τον διακανονισμό τους. Είναι για τα ποσά, που έχουν συσσωρευτεί μετά το 2007, που η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου στην τελευταία Γενική Συνέλευση της, στις 16.10.2017, ανακοινώνοντας το κέρδος που είχε, αποφάσισε να βοηθήσει τα σωματεία στην αποπληρωμή τους. Και πάλι ευχαριστούμε τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κύριο Νίκο Αναστασιάδη και το Υπουργικό Συμβούλιο, για την διαγραφή των χρεών των σωματείων μέχρι και το 2007, κάτι που εξάλλου έπρεπε να είχε γίνει προ καιρού με την ήδη υπάρχουσα συμφωνία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top