LIVE ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ: Μπροστά ο Τραμπ στις τέσσερις πολιτείες-κλειδιά - Ανατροπή σε μία βγάζει Μπάιντεν -ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

LIVE ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ: Μπροστά ο Τραμπ στις τέσσερις πολιτείες-κλειδιά - Ανατροπή σε μία βγάζει Μπάιντεν -ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πού θα κριθεί η προεδρία των ΗΠΑ - Ο Τραμπ θα χάσει, εάν ο Μπάιντεν επικρατήσει σε μία από τις Βόρεια Καρολίνα, Τζόρτζια, Μίσιγκαν ή Πενσιλβάνια - Η καταμέτρηση ωστόσο ενδέχεται να πάρει μέρες - Τι θα γίνει με τις επιστολικές ψήφους

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι πολιτικοί αναλυτές στις ΗΠΑ με το βλέμμα στραμμένο σε τέσσερις Πολιτείες-κλειδιά. Τα προγνωστικά αρχίζουν να δείχνουν νίκη Τραμπ, με τον Τζο Μπάιντεν να θέλει ανατροπή σε μία Πολιτεία, για να φτάσει στη νίκη.

Πιο συγκεκριμένα, έαν ο υποψήφιος των Δημοκρατικών καταφέρει να διατηρήσει το μικρό προβάδισμα στη Νεβάδα και να «σφραγίσει» τη νίκη στο Ουισκόνσιν, θα του αρκεί μόλις μία νίκη σε Βόρεια Καρολίνα (15 εκλέκτορες), Τζόρτζια (16), Μίσιγκαν (16) και Πενσιλβάνια (20 εκλέκτορες), για να αναδειχθεί πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ακόμα και αυτό, ωστόσο, φαντάζει δύσκολο, καθώς στην Πενσιλβάνια, με την ενσωμάτωση στο 64%, η διαφορά υπέρ του νυν προέδρου των ΗΠΑ είναι μεγάλη (περί τις 700.000 ψήφους), ενώ στις υπόλοιπες Πολιτείες, όπου η διαφορά είναι μικρή, ο Τραμπ φαίνεται να διατηρεί ένα ελαφρύ προβάδισμα. Το τελικό αποτέλεσμα, ωστόσο, δεν αναμένεται να είναι γνωστό... σύντομα.

Η καταμέτρηση στο Ουισκόνσιν είναι πολύ πιθανό να ολοκληρωθεί σήμερα, ωστόσο η διαδικασία σε Νεβάδα, Μίσιγκαν, Τζόρτζια, Βόρεια Καρολίνα και Πενσιλβάνια αναμένεται να συνεχιστεί και τις επομενες ημέρες.

ΠΗΓΗ Protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής: Μακρύς ο δρόμος για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις - Παραμένει «ζωντανή» η διαδικασία - Προχωράμε βήμα-βήμα

Πενταμερής: Μακρύς ο δρόμος για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις - Παραμένει «ζωντανή» η διαδικασία - Προχωράμε βήμα-βήμα

Ακόμα μια άτυπη πενταμερή διάσκεψη έλαβε τέλος, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για επανέναρξη των συνομιλιών. Παρά το γεγονός ότι ο ΓΓ των ΗΕ προσπάθησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση, τα πράγματα παραμένουν στάσιμα, ωστόσο το μόνο θετικό συμπέρασμα από τη Νέα Υόρκη, είναι πως το κυπριακό παραμένει «ζωντανό» μέχρι τις λεγόμενες «εκλογές» στα κατεχόμενα, τον Οκτώβριο.

BEST OF TOTHEMAONLINE