ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Ν. Χριστοδουλίδης αποκάλυψε πώς βρέθηκε στο πλευρό του Ν. Αναστασιάδη – Το σενάριο υπουργοποίησης του στη θέση Κασουλίδη - VIDEO

O Ν. Χριστοδουλίδης αποκάλυψε πώς βρέθηκε στο πλευρό του Ν. Αναστασιάδη – Το σενάριο υπουργοποίησης του στη θέση Κασουλίδη  - VIDEO

Είναι ίσως το σημαντικότερο γρανάζι της κυβέρνησης, τουλάχιστον στην επικοινωνία.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, συνδυάζει από την μια, το προφίλ του καλού παιδιού της πολιτικής και του σοβαρού διπλωμάτη και επιστήμονα από την άλλη.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση», ο κ. Χριστοδουλίδης, ρωτήθηκε πώς βρέθηκε στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας αποκαλύπτοντας μας το «παρασκήνιο» της εποχής.

«Όταν εκλέγηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο υπουργός Εξωτερικών ο κ. Κασουλίδης βρισκόταν στις Βρυξέλλες. Βρισκόμουν και εγώ στις Βρυξέλλες και υπηρετούσα στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία. Μου ζήτησε να έρθω στην Κύπρο ως διευθυντής του γραφείου του και ήταν αυτός ο λόγος που επέστρεψα από την Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ε.Ε στην Κύπρο την 1η Μαρτίου. Και την 1η Σεμπτεβρίου όταν ο Πρόεδρος αποφάσισε να κάνει διπλωματικό γραφείο μου ζήτησε εάν μπορούσε να αναλάβω αυτό το γραφείο», ανέφερε.

Και επειδή τα σενάρια τον φέρουν σε περίπτωση επανεκλογής του Νίκου Αναστασιάδη να αναλαμβάνει καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών στην θέση του κ. Κασουλίδη, ο ίδιος ρωτήθηκε εάν ενδιαφέρεται να συνεχίσει να βρίσκεται στην κυβέρνηση από άλλη θέση…

Ο κ. Χριστοδουλίδης ως καλός διπλωμάτης απάντησε:

«Όταν βρίσκεσαι σε μια θέση, το να κάνεις σχεδιασμούς για το μέλλον το μόνο που θα πετύχεις είναι να μην εκτελείς τα καθήκοντα σου στη συγκεκριμένη θέση που βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή. Βρέθηκα εκεί (σ.σ κυβερνητικός εκπρόσωπος) εντελώς τυχαία. Κι όντως ήταν εντελώς τυχαία. Να σας θυμίσω προέκυψε η επιθυμία του κ. Στυλιανίδη να διεκδικήσει θέση ευρωβουλευτή και προέκυψε η ανάγκη κυβερνητικού εκπροσώπου. Άρα δεν είναι κάτι που με προβληματίζει δεν είναι κάτι που με ανησυχεί αυτή τη στιγμή».

Τέλος ξεκαθάρισε ότι μόνος του στόχος αυτή τη στιγμή είναι όσο περνάει από το χέρι του να βοηθήσει στην επανεκλογή του Νίκου Αναστασιάδη.

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top