ΚΟΣΜΟΣ

Ένα από τα μεγαλύτερα διαμάντια παγκοσμίως πωλήθηκε σε υπερβολικά χαμηλή τιμή - Το «διαμάντι της ειρήνης» αφού τα έσοδα θα χρησιμοποιόταν για καλό σκοπό

Ένα από τα μεγαλύτερα διαμάντια παγκοσμίως πωλήθηκε σε υπερβολικά χαμηλή τιμή - Το «διαμάντι της ειρήνης» αφού τα έσοδα θα χρησιμοποιόταν για καλό σκοπό

ο αντικείμενο που τέθηκε σε δημοπρασία ονομάστηκε «ειρηνικό διαμάντι» αφού μεγάλο μέρος των εσόδων θα πήγαιναν για να βοηθήσουν το χωριό στην Σιέρα Λεόνε όπου βρέθηκε.

Σύμφωνα με το CNN τις τελευταίες δεκαετίες η Σιέρα Λεόνε δοκιμάστηκε από εμφύλιο σπαραγμό. Παρά το γεγονός ότι η περιοχή είναι πλούσια σε κοιτάσματα διαμαντιών αυτά χρησιμοποιήθηκαν για να χρηματοδοτήσουν τον πόλεμο που διεξαγόταν.

Όμως αυτή την φορά το διαμάντι θα βοηθούσε για πρώτη φορά την κοινότητα. Όμως από ότι φαίνεται οι αγοραστές διαμαντιών δεν νοιάζονταν για το γεγονός αυτό αφού το διαμάντι πωλήθηκε για την εξευτελιστική τιμή των 6,5 Εκατομμυρίων δολαρίων.

Μπορεί τα χρήματα αυτά να φαίνονται υπερβολικά για όλους μας αλλά σίγουρα για την αγορά του διαμαντιού που φαίνεται στις φωτογραφίες είναι πάρα πολύ λίγα.

ην δημοπρασία κέρδισε ο Laurence Graff που είναι από τους μεγαλύτερους κοσμηματοπώλες της Νέας Υόρκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κυβέρνησης της Σιέρα Λεόνε αρνήθηκε προσφορά 7,8 εκατομμυρίων δολαρίων σε πλειστηριασμό που έγινε στην χώρα αφού θεώρησε ότι θα μπορούσε να πάρει μια πιο δίκαιης αξίας προσφορά.

Όμως από ότι φαίνεται δεν επιβεβαιώθηκαν οι βλέψεις τους.

Παρόμοια διαμάντια στο παρελθόν έχουν πωληθεί σχεδόν 10 φορές περισσότερο όπως σημειώνει το CNN. Χαρακτηριστική η περίπτωση παρόμοιου διαμαντιού που πωλήθηκε έναντι 63 Εκατομμυρίων όχι στο πολύ μακρινό παρελθόν αλλά το 2016.

ο διαμάντι είναι το 14ο μεγαλύτερο διαμάντι που έχει ανακαλυφθεί ποτέ στον κόσμο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top