ΚΟΣΜΟΣ

Τέσσερις συλλήψεις σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη Βρετανία

Τέσσερις συλλήψεις σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη Βρετανία

Μονάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών της βρετανικής αστυνομίας κλήθηκε σε κατοικία στο Τσέστερφιλντ της κεντρικής Αγγλίας μετά από αντιτρομοκρατική επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψη τεσσάρων υπόπτων.

Η αστυνομία πραγματοποίησε τα ξημερώματα εφόδους σε τρεις διευθύνσεις στο νότιο Γιόρκσιρ και στην κομητεία του Ντάρμπισιρ. Στόχος ήταν η αποτροπή σχεδιαζόμενης τρομοκρατικής επίθεσης επί βρετανικού εδάφους.

Οι τέσσερις συλληφθέντες ανακρίνονται. Πρόκειται για τρεις άνδρες ηλικίας 22, 36 και 41 ετών από το Σέφιλντ και για έναν 31χρονο από το Τσέστερφιλντ.

Στην οικία του τελευταίου κλήθηκε αργότερα η μονάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών. Για «προληπτικούς λόγους» οι γείτονες υποχρεώθηκαν να εκκενώσουν σπίτια και καταστήματα και να μεταφερθούν σε γήπεδο ποδοσφαίρου που βρίσκεται στην περιοχή.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι οι συλλήψεις ήταν αποτέλεσμα αξιοποίησης πληροφοριών ασφαλείας και οι έφοδοι αποτέλεσμα σχεδιασμού στο πλαίσιο εν εξελίξει επιχείρησης από την αντιτρομοκρατική διεύθυνση της ΒΑ Αγγλίας.

«Κατανοούμε ότι οι περίοικοι ίσως έχουν ανησυχίες ως αποτέλεσμα αυτής της δραστηριότητας. Θα τους ζητούσαμε να παραμείνουν σε εγρήγορση αλλά να μην ανησυχούν και είμαστε ευγνώμονες για τη βοήθεια και την κατανόηση των κατοίκων της περιοχής», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος.

Οι συλλήψεις έγιναν την ώρα που τα μέτρα ασφαλείας κυρίως στις μεγάλες χριστουγεννιάτικες αγορές της Βρετανίας είναι αυξημένη. Οι αρχές έχουν τοποθετήσει τσιμεντένια οδοφράγματα και σιδερένια κιγκλιδώματα στις εισόδους των μεγάλων αγορών για να αποτρέψουν επιθέσεις με οχήματα, όπως η πολύνεκρη στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου πέρυσι.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top