ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περδίκης: «Δυστυχώς ακόμη και σήμερα το διαμέρισμα Τηλλυρίας φαίνεται να παραμένει ξεχασμένο»

Περδίκης: «Δυστυχώς ακόμη και σήμερα το διαμέρισμα Τηλλυρίας φαίνεται να παραμένει ξεχασμένο»

Με τους ακρίτες της Τηλλυρίας βρέθηκαν το Σάββατο 23/12 ο Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, κ. Γιώργος Περδίκης καθώς και βουλευτές και εκπρόσωποι των κομμάτων και κινημάτων της αλλαγής - αξιοπιστίας - ελπίδας.

 Κατά την περιοδεία τους, πέραν των συναντήσεων με Κοινοτάρχες της περιοχής, είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους κατοίκους στις κοινότητες Κ. Πύργος και Πηγαίνια.

Ο κ. Περδίκης έκανε την εξής δήλωση :

Δυστυχώς ακόμη και σήμερα το διαμέρισμα Τηλλυρίας φαίνεται να παραμένει ξεχασμένο από την κεντρική διοίκηση. Ιδιαίτερα η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, έδειξε πλήρη αδιαφορία για την περιοχή Τηλλυρίας αφήνοντας τους ηρωικούς κατοίκους, όμηρους στα χέρια των Τούρκων κατακτητών και εύκολη λεία στις σειρήνες της αστυφιλίας και στη λαίλαπα της εγκατάλειψης.

Υπάρχει μεγάλη και άμεση ανάγκη στήριξης των κατοίκων της περιοχής, με μέτρα που θα φέρουν άμεσο, αλλά και μεσοπρόθεσμο αποτέλεσμα. Ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δοθεί στην παροχή κινήτρων σε νέα ζευγάρια για εγκατάσταση και εργασία στην περιοχή, γεγονός που θα φέρει και οικονομική δραστηριοποίηση. Η πολιτική αυτή που εντάσσεται στο κυβερνητικό πρόγραμμα του κ. Παπαδόπουλου για στήριξη της υπαίθρου, αποτελεί μονόδρομο, προκειμένου να αποφευχθεί η ερήμωση ολόκληρων περιοχών και χωριών της Κύπρου.

Είναι ιδιαίτερα σημαντική η πρόταση του Νικόλα Παπαδόπουλου για ένα ειδικό σχέδιο για τις ευάλωτες και υποβαθμισμένες περιοχές της κυπριακής υπαίθρου -που μπορεί μάλιστα να χρηματοδοτηθεί από την Ε.Ε.- και το οποίο θα περιλαμβάνει σίγουρα και ως πρώτη προτεραιότητα το διαμέρισμα Τηλλυρίας.

 

  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top