ΕΛΛΑΔΑ: Σε επαφή με τις Αρχές του Μανχάταν για τα κλεμμένα αρχαία

ΕΛΛΑΔΑ: Σε επαφή με τις Αρχές του Μανχάταν για τα κλεμμένα αρχαία

Σε συνεχή επαφή με τις εισαγγελικές Αρχές του Μανχάταν προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με την ταυτότητα των αντικειμένων που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από την ιδιωτική συλλογή του δισεκατομμυριούχου Μάικλ Στάινχαρντ, βρίσκεται το υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδας, σύμφωνα με δηλώσεις της Γ.Γ του Υπουργείου, Μαρίας Ανδραδάκη – Βλαζάκη.

Η υπόθεση ήρθε στην επιφάνεια μετά από δημοσίευμα των New York Times στις 5 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το οποίο στη συλλογή του Στάινχαρντ βρέθηκαν ελληνικές και ιταλικές αρχαιότητες, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Μεταξύ των αντικειμένων που κατασχέθηκαν φέρεται να είναι μια αττική λήκυθος του 5 αιώνα π.Χ, πρωτο-κορινθιακά αγγεία του 7 αιώνα π.Χ, ένα γλυπτό με το κεφάλι ενός κριαριού από τον 6ο αι. π.Χ., καθώς και μια αττική αρύβαλλος (μυροδοχείο) από τον πρώιμο 5ο αι. π.Χ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των New York Times, όλα τα αρχαία αντικείμενα αγοράστηκαν τα τελευταία δώδεκα χρόνια από συλλέκτες ενώ ο αρχικός τους πωλητής φαίνεται να ήταν ο Ρόμπιν Σάιμς, Βρετανός συλλέκτης αρχαιοτήτων, γνωστός από την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας Σάιμς – Μιχαηλίδη που απασχόλησε τις Αρχές το 2006.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στην Πύλα απόψε Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν - Το μήνυμα πίσω από την κοινή τους παρουσία

Στην Πύλα απόψε Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν - Το μήνυμα πίσω από την κοινή τους παρουσία

Το παρών τους στο 6ο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης στην Πύλα, θα δώσουν στις επτά απόψε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Τουφάν Έρχιουρμαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE