ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πέντε πράγματα που ξεχωρίζουν από την 20η αγωνιστική!

Πέντε πράγματα που ξεχωρίζουν από την 20η αγωνιστική!

Φτάσαμε αισίως στην 20η αγωνιστική και έχουμε σχηματίσει μια ολοκληρωμένη άποψη για τις ομάδες μας.

Γράφει ο Γιώργος Λεωνίδου

Πολλές απογοήτευσαν, άλλες γοήτευσαν. Από όλα έχει ο μπαξές. Αρκετά ενδιαφέροντα περιμένουμε όμως να δούμε αυτό το αγωνιστικό τριήμερο (13-14-15/1). Ντέρμπι στα ψηλά (Απόλλων-Ανόρθωση), ντέρμπι στα χαμηλά (Εθνικός-Σαλαμίνα), επιστροφή Κώστα Καϊάφα στο γήπεδο που ανδρώθηκε κόντρα στην ομάδα της καρδιάς του και πολλά άλλα. Πλέον ο κάθε βαθμός μετρά καθώς τα χρονικά περιθώρια στενέψαν και οι ομάδες που θέλουν να πετύχουν τους στόχους τους οφείλουν να παρουσιαστούν έτοιμες. Εξάλλου για αυτό και τα δυο ντέρμπι που έχουμε την 20η αγωνιστική ξεχωρίζουν, καθώς το πάθος θα είναι διάχυτο και αναμένεται να δούμε ενδιαφέρον παιχνίδια.

Σκοπός του αφιερώματός μας να εστιάσουμε την προσοχή μας σε πέντε πράγματα που θα ξεχωρίσουν την επερχόμενη αγωνιστική. Καλή θέαση!

Επιστροφή Κώστα Καϊάφα στο ΓΣΠ ως αντίπαλος της Ομόνοιας!

Όταν κάποιος ακούει το επίθετο Καϊάφας αναπόφευκτα από την πρώτη το συνδέει με την Ομόνοια. Συγκεκριμένα ο Κώστας Καϊάφας αγωνίστηκε 18 χρόνια με το τριφύλλι στο στήθος και σε 347 συμμετοχές πέτυχε 68 γκολ! Επίσης διετέλεσε και προπονητής της Ομόνοιας για ένα χρόνο την σεζόν 2014-2015. Αυτή την φορά επιστρέφει στο γήπεδο που αγάπησε και αγαπήθηκε, όμως σαν αντίπαλος. Σαφώς και είναι μεγάλη η πίεση που θα νιώθει ο κόουτς του Ερμή όμως πρώτο του μέλημα είναι να πάρει όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα για την ομάδα του. Είναι αναμφίβολα κάτι που κεντρίζει το ενδιαφέρον, η μονομαχία του Ερμή του Κώστα Καϊάφα με αντίπαλο την Ομόνοια μέσα στο ΓΣΠ.

Το ντέρμπι μεταξύ Απόλλων και Ανόρθωσης!

Οι δυο αυτές ομάδες που θα αναμετρηθούν την Κυριακή (14/1) στο Τσίρειο έχουν παίξει αρκετά καλό ποδόσφαιρο και δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκονται στα ψηλά. Διαθέτουν ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που σου χαρίζουν απολαυστικές στιγμές μέσα στις τέσσερις γραμμές. Από την μεριά του ο Απόλλωνας μια ομάδα που σκοράρει περισσότερο όμως η Ανόρθωση ένα σύνολο που έχει αρκετά καλή αμυντική λειτουργία και μάλιστα παίρνει και πολλά γκολ από τους αμυντικούς τους (κυρίως τους κεντρικούς). Μεγάλη σημασία θα έχει ο νευραλγικός χώρος του κέντρου εκεί που η απουσία του Σακέτι από τον Απόλλωνα είναι σημαντική. Αναμένεται να δούμε πολύ πάθος και από τις δυο ομάδες, ένα ντέρμπι που κρίνει αρκετά για την συνέχεια στα ψηλά στρώματα και το τελικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να εκτιμηθεί μιας και τέτοιες αναμετρήσεις είναι…τριπλής παραλλαγής!

Θα σπάσει το αρνητικό σερί ο Γάλλος επιθετικός;

Ο Φλοριάν Τολεμές έχει ξελασπώσει πολλές φορές στο φετινό πρωτάθλημα την ΑΕΚ με τα γκολ του. Είναι ο πρώτος σκόρερ του θεσμού με 15 γκολ, έχει όμως να σκοράρει εδώ και 420′ αγωνιστικά λεπτά. Από το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό στο Μακάρειο (10/12/2017) και το γκολ του στο 30ο λεπτό, έκτοτε δεν έχει βρει δίχτυα σε τέσσερα συναπτά παιχνίδια. Όλοι στην ΑΕΚ προσδοκούν πως στο επερχόμενο ματς με αντίπαλο τον Άρη (13/1) ο Γάλλος θα ξεμπουκώσει και θα επανέλθει και πάλι στην αγαπημένη του συνήθεια, που δεν είναι άλλη από το να σκοράρει. Έρχονται δύσκολα ματς και που θα κρίνουν πολλά και όλοι στο κιτρινοπράσινο στρατόπεδο θέλουν να πιστεύουν πως ένας τόσο πολύτιμος ποδοσφαιριστής θα συμβάλει τα μέγιστα ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της ομάδας.

Η χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος κόντρα στην καλύτερη άμυνα!

Την ερχόμενη Κυριακή (14/1) η Πάφος FC θα φιλοξενήσει την ΑΕΛ. Το συγκρότημα του Λούκα Έλσνερ διαθέτει την χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος μαζί με τον Άρη Λεμεσού (από 13 γκολ πέτυχαν) ενώ η ΑΕΛ έχει την καλύτερη αμυντική λειτουργία του θεσμού με μόλις οχτώ γκολ παθητικό. Μόνο από αυτά τα στοιχεία αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι φιλοξενούμενοι αποκτούν κάποιο πλεονέκτημα όμως θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα λειτουργήσει η Παφίτικη επίθεση κόντρα στην άμυνα-«γρανίτη» της ομάδας του Μπρούνο Μπαλταζάρ. Δεν είναι ότι η ΑΕΛ έχει την καλύτερη επιθετική λειτουργία (21 γκολ σκόραρε) όμως κόντρα σε μια Πάφο που σκοράρει…μόνο με αίτηση αντιλαμβανόμαστε ότι η ΑΕΛ θα καταφέρει να κρατήσει το μηδέν παθητικό στην άμυνα. Βέβαια μπάλα είναι και γυρίζει και ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. Η Πάφος διαθέτει ικανότατους ποδοσφαιριστές σε όλες τις γραμμές για να κάνουν την ζημία και αναμένουμε με ενδιαφέρον αυτή την μάχη των δυο συγκρουόμενων γραμμών!

Τι θα γίνει στο… δεύτερο ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής;

Οι δυο τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας θα διασταυρώσουν ξίφη τους το προσεχές Σάββατο (13/1). Ο ουραγός Εθνικός Άχνας θα φιλοξενήσει την προτελευταία Νέα Σαλαμίνα. Το συγκρότημα του κ. Τζιχράντζε έχει οκτώ βαθμούς με την Σαλαμίνα να έχει τέσσερις περισσότερους, δηλαδή 12! Γίνεται εύκολα αντιληπτό λοιπόν πως με τα ματς να λιγοστεύουν και οι δυο ομάδες θέλουν την νίκη για να πάρουν βαθμολογική ανάσα. Αν ο Εθνικός χάσει τότε η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη, ίσως και μη αναστρέψιμη αν συνυπολογίσει κανείς πως έχει να αγωνιστεί ακόμη μέχρι το τέλος και με Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ (εκτός) και Απόλλωνα (εντός). Η Νέα Σαλαμίνα μετά την ψυχολογική «ένεση» που πήρε από την ισοπαλία κόντρα στην Απόλλωνα θα ταξιδείψει στο Δάσος με μοναδικό σκοπό το διπλό που θα «σκοτώσει» και θα βγάλει εκτός παιχνιδιού τον Εθνικό. Θα πέσουν κορμιά στον αγωνιστικό χώρο, είναι το ντέρμπι του κάτω διαζώματος και όλοι αναμένουμε με αγωνία να δούμε ποιος θα κάνει τελικά το βήμα σωτηρίας και ποιου η θέση θα επιδεινωθεί.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top