ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γεν. Εφορος Εκλογών απαντά για την κάρτα «αποτελεσμάτων» του πρώτου γύρου εκλογών

Ο Γεν. Εφορος Εκλογών απαντά για την κάρτα «αποτελεσμάτων» του πρώτου γύρου εκλογών

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών τοποθετείται, με αφορμή σχόλια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε διαδικτυακά μέσα σε Κύπρο και Ελλάδα, σχετικά με την κάρτα 'αποτελεσμάτων' του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών.

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών,αναφέρει τα ακόλουθα σχετικά με την κάρτα αποτελεσμάτων:

(α) Η κάρτα η οποία κυκλοφορεί, αποτελεί μέρος των δοκιμαστικών που η εταιρεία που συνεργάζεται με τους τηλεοπτικούς σταθμούς για την οπτικοποίηση και παρουσίαση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών, ετοίμασε και δοκίμαζε σε τηλεοπτικό σταθμό την χθεσινή μέρα και το γραφείο του και γενικότερα το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει καμμιά εμπλοκή στο όλο θέμα.

(β) Κακώς χρησιμοποιήθηκε η συγκεκριμένη κάρτα με τα λογότυπα του Υπουργείου Εσωτερικών και την αναφορά «Επίσημα αποτελέσματα», έστω και αν χρησιμοποιήθηκαν για την ετοιμασία της τα τελικά αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2013, με αλλαγή και χρήση των ονομάτων και φωτογραφιών των τωρινών υποψηφίων.

Σημειώνεται πως ο Γενικός Έφορος Εκλογών, μόλις περιήλθε στην αντίληψη του το συγκεκριμένο συμβάν, είχε επικοινωνία με την εταιρεία και δόθηκαν οδηγίες για απόσυρση της εν λόγω κάρτας, πράγμα που έγινε, και συνέχιση των δοκιμαστικών στους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς χωρίς την χρήση των συγκεκριμένων δεδομένων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top