ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δίωρη στάση εργασίας στην Κεντρική Τράπεζα για έλλειψη διαλόγου για την αναδιοργάνωση του οργανισμού

Δίωρη στάση εργασίας στην Κεντρική Τράπεζα για έλλειψη διαλόγου για την αναδιοργάνωση του οργανισμού

Σε δίωρη στάση εργασίας κατέχονται από τις 10:00 το πρωί τα μέλη της ΕΤΥΚ στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη βούλησης της διεύθυνσης της ΚΤΚ για διαβούλευση αναφορικά με την πορεία αναδιοργάνωσης του Οργανισμού.

«Η σημερινή στάση  εργασίας γίνεται ξεκάθαρα λόγω της έλλειψης βούλησης για να έχουμε διάλογο (σε σχέση με την πορεία της αναδιοργάνωσης)», ανέφερε στο ΚΥΠΕ, ο Ανδρέας Νεοκλέους, επικεφαλής της ΕΤΥΚ στην ΚΤΚ.

Είπε ότι τα μέλη της ΕΤΥΚ στην ΚΤΚ είχαν εξουσιοδοτηθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο για την πραγματοποίηση απεργίας, αλλά έδωσαν πίστωση χρόνου στη διεύθυνση προκειμένου να υπάρξει διάλογος. «Είναι το ελάχιστο που ζητάμε και περιμέναμε από το Σεπτέμβριο για να κάνουμε μια δίωρη στάση εργασίας, δεν υπήρχαν άλλα περιθώρια», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Νεοκλέους, η διεύθυνση της ΚΤΚ πραγματοποίησε συνάντηση με την ΕΤΥΚ τον Σεπτέμβριο του 2017 όταν είχε ανακοινωθεί ότι δόθηκε εξουσιοδότηση για την πραγματοποίηση εργασίας. Η επόμενη συνάντηση έγινε ένα μήνα μετά, παρόλο ότι είχε αποφασιστεί ότι θα γίνονταν εντατικές διαβουλεύσεις.

Στη συνέχεια,  όπως είπε, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με μία ομάδα εργασίας της ΚΤΚ, και όχι με την διαπραγματευτική ομάδα της ΚΤΚ, στις 15 Νοεμβρίου και έγινε ακόμη μια συνάντηση με διαπραγματευτική ομάδα την 1η Δεκεμβρίου.

«Έκτοτε, παρόλο που δώσαμε όλα όσα μας είχαν ζητηθεί για να συνεχιστεί ο διάλογος και παρόλο ότι είχαμε στείλει δύο επιστολές ζητώντας τη συνέχιση του διαλόγου, δεν είχαμε καμία ανταπόκριση», είπε ο κ. Νεοκλέους, για να προσθέσει ότι η στάση εργασίας δεν πραγματοποιείται διότι δεν ικανοποιούνται τα αιτήματα, διότι πρακτικά δεν έχει γίνει ουσιαστικός διάλογος.

Ο κ. Νεοκλέους είπε εξάλλου ότι υπάρχουν διαφορές με την διεύθυνση, όπως το θέμα της αξιολόγησης του προσωπικού, το θέμα των εργαζομένων στο τμήμα διεκπεραίωσης πληρωμών που εργάζονται και απογεύματα, αλλά και η ύπαρξη των 100 κενών θέσεων, για να σημειώσει ωστόσο πως το βασικό πρόβλημα είναι η αναδιοργάνωση της ΚΤΚ.

Το θέμα της αναδιοργάνωσης της ΚΤΚ εκκρεμεί εδώ και χρόνια, με τη διεύθυνση της ΚΤΚ να έχει προσλάβει τις υπηρεσίες της Bundesbank, του οίκου Roland Berger, της εταιρείας Promontory, αλλά και την τεχνική βοήθεια του ΙMF, χωρίς να υπάρξει πρόοδος μέχρι στιγμής.

«Είμαστε με την ίδια δομή από το 1960, τέσσερις διευθύνσεις. Αυτό τι λέει;» διερωτήθηκε.

Εξηγώντας ότι βάσει του κώδικα βιομηχανικών σχέσεων, η διεύθυνση της ΚΤΚ είχε υποχρέωση να διαβουλευτεί (όχι να διαπραγματευτεί) με το προσωπικό και στη συνέχεια να προχωρήσει, ο κ. Νεοκλέους κατέληξε λέγοντας ότι «δεν γνωρίζουμε τι σκέφτεται να κάνει η τράπεζα, αφού δεν μας έγινε καθόλου ενημέρωση».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top