ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Το δράμα μητέρας ατόμου με αυτισμό – ‘Τον πετούν στον δρόμο’

ΛΕΜΕΣΟΣ:  Το δράμα μητέρας ατόμου με αυτισμό – ‘Τον πετούν στον δρόμο’

Στο δρόμο κοντεύει να μείνει 29χρονος άντρας, ο οποίος πάσχει από σοβαρό πρόβλημα αυτισμού.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα 

Η κατάσταση όπως αναφέρει στο ThemaOnline η μητέρα του Μαρία Κλεάνθους, έχει φτάσει στο απροχώρητο, ενώ πλέον σηκώνει τα χέρια ψηλά καθώς δεν μπορεί να προσφέρει όλα όσα χρειάζεται ο γιος της, Αλέξανδρος.

Όπως μας εξήγησε, με απόφαση του τότε Υπουργού Εργασίας Αντώνη Βασιλείου, πριν 11 χρόνια, είχε εγκριθεί κονδύλι προς το ανήλικο παιδί της για 24ωρη φροντίδα, αλλά και διαμονή σε ξεχωριστό σπίτι, καθώς πρόκειται για άτομο με ακραία επιθετικότητα.

Η κ. Κλεάνθους μας αναφέρει πως από το 2015 η Διευθύντρια του Γραφείου Ευημερίας με απόφαση της, απέκοψε τον κονδύλι που λάμβανε ως στήριξη ο γιος της.

‘Μου είπαν πως δυο χιλιάδες που μου έδιναν είναι πολλά. Το ενοίκιο είναι 600 ευρώ και άλλα 1200 ευρώ στοιχίζουν οι δυο αποκλειστικοί φροντιστές. Ίσα που αρκούν. Δεν αντέχω άλλο αυτό τον φόρτο. Εδώ και έναν χρόνο χρωστώ στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις, δεν δουλεύω, η οικογένεια μου δεν μπορεί να συνεχίζει να μας φροντίζει΄, μας εξήγησε.

Να σημειώσουμε οτι ο 29χρονος είναι άτομο με επιθετικότητα και δυστυχώς όπως μας επεσήμανε η μητέρα του δεν μπορεί να διαμένει σε κάποιο ίδρυμα.

Η κα Κλεάνθους απεγνωσμένη απ' όλο αυτό το μαρτύριο που ζει, μας αναφέρει:  'Να τους τον δώσω, να τον προσέχουν οι ίδιοι, να του παρέχουν όλα όσα χρειάζεται και όλα όσα πρέπει. Όσο σκληρό και να ακούγεται για μια μανά αυτό που είπα, είναι αλήθεια. Δεν αντέχω αυτή την κατάσταση με την αποκοπή του επιδόματος. Αν πάθει οτιδήποτε θα έχουν αυτοί την ευθύνη'.

Να αναφέρουμε πως επιστολή για τα όσα καταγγέλλει η μητέρα του 29χρονου Αλέξανδρου, απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στην Υπουργό Εργασίας, ο σύνδεσμος ατόμων με αυτισμό Κύπρου.

Στην επιστολή με ημερομηνία 25 Ιανουαρίου 2018, την οποία κατέχει η ιστοσελίδα μας, αναφέρονται όλα όσα περιγράφει η κ. Κλεάνθους.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top