Ναμπίχ Μπέρι: 'Απαράδεκτη η πρόταση ΗΠΑ για διευθέτηση της θαλάσσιας διαφοράς με Ισραήλ'

Ναμπίχ Μπέρι: 'Απαράδεκτη η πρόταση ΗΠΑ για διευθέτηση της θαλάσσιας διαφοράς με Ισραήλ'

Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου του Λιβάνου Ναμπίχ Μπέρι δήλωσε σήμερα (16/2) ότι η πρόταση των ΗΠΑ αναφορικά με το διαφιλονικούμενο θαλάσσιο όριο μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ ήταν «απαράδεκτη».

Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων NNA, το σχόλιο του κ. Μπέρι απευθυνόταν προς τον εκτελούντα χρέη Βοηθού Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ντέιβιντ Σάτερφιλντ, ο οποίος πέραν του κ. Μπέρι, συναντήθηκε την Παρασκευή και με τον Υπουργό Εξωτερικών Γκεμπράν Μπασίλ και τον Πρωθυπουργό Σαάντ Χαρίρι.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, ο Αμερικανός διπλωμάτης μεσολαβεί μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ για να αποσοβηθεί η ένταση σε σχέση με ένα συνοριακό τείχος του Ισραήλ, αλλά και αναφορικά με την απόφαση του Λιβάνου να ξεκινήσει έρευνες για υδρογονάνθρακες στη θάλασσα, κοντά σε μια αμφισβητούμενη περιοχή.

«Αυτό που προτείνεται είναι απαράδεκτο» δήλωσε ο κ. Μπέρι σύμφωνα με το ΝΝΑ. Δεν έχει διευκρινιστεί τι ακριβώς πρότεινε η αμερικανική πλευρά προς τον Λίβανο σε σχέση με τα διαφιλονικούμενα ύδατα.

Από ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Ανοίγει κύκλο επαφών η Σοφία - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Αννίτα - Στο βάθος οι Προεδρικές

ΕΔΕΚ: Ανοίγει κύκλο επαφών η Σοφία - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Αννίτα - Στο βάθος οι Προεδρικές

Με γρήγορους ρυθμούς επιχειρεί να δώσει το στίγμα της, η νέα μεταβατική Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Σοφία Χριστοδούλου Μακρή, ανοίγοντας από νωρίς έναν κύκλο πολιτικών επαφών, που κάθε άλλο παρά τυχαίος μπορεί να θεωρηθεί.

BEST OF TOTHEMAONLINE