Διάσημος πίνακας του Ντεγκά που είχε κλαπεί, βρέθηκε μέσα σε λεωφορείο

Διάσημος πίνακας του Ντεγκά που είχε κλαπεί, βρέθηκε μέσα σε λεωφορείο

Mοναδικό έργο τέχνης βρέθηκε μέσα σε λεωφορείο στο Παρίσι κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου της αστυνομίας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για «Τα μέλη της χορωδίας» (“Les Choristes”) που φιλοτέχνησε ο Εντγκάρ Ντεγκά το 1877 και εκλάπη πριν από εννέα χρόνια από μουσείο στη Μασσαλία. Ο πίνακας βρέθηκε στο χώρο αποσκευών λεωφορείου μετά από έλεγχο της αστυνομίας σε χώρο στάθμευσης δίπλα σε αυτοκινητόδρομο .

Κανένας από τους επιβάτες δεν διεκδίκησε τον πίνακα. Τη γνησιότητα του έργου τέχνης επιβεβαίωσε το μουσείο του Ορσέ.

Μάλιστα η αξία του έργου ανέρχεται στα 800.000 ευρώ. Ο ζωγράφος, γλύπτης και χαράκτης Εντγκάρ Ντεγκά γεννήθηκε το 1834 στο Παρίσι και θεωρείται από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του 19ου αι. και από τους θεμελιωτές του Ιμπρεσιονισμού, μολονότι ο ίδιος απέρριπτε τον όρο και προτιμούσε να αποκαλείται ρεαλιστής

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ιράν – Ισραήλ – ΗΠΑ: Ο πόλεμος μαίνεται, τα τάνκερ καίγονται και οι απειλές συνεχίζονται

Ιράν – Ισραήλ – ΗΠΑ: Ο πόλεμος μαίνεται, τα τάνκερ καίγονται και οι απειλές συνεχίζονται

Σε επικίνδυνη κλιμάκωση μπαίνει ο πόλεμος στην Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ, το Ιράν και τις ΗΠΑ, να συνεχίζουν τις επιθέσεις, αλλά ταυτόχρονα να δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν «όσο χρειαστεί», την στιγμή που ο Λίβανος συνεχίζει να δέχεται επιθέσεις και το πετρέλαιο να συνεχίζει την ανοδική του πορεία.

BEST OF TOTHEMAONLINE