Ελληνικό ΥΠΕΞ: 'Να επανέλθει η διπλωματία στο προσκήνιο για Συρία'

Ελληνικό ΥΠΕΞ: 'Να επανέλθει η διπλωματία στο προσκήνιο για Συρία'

Την επαναφορά της διπλωματίας στο προσκήνιο και τη συνέχιση των προσπαθειών εξεύρεσης λύσης στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, ζητά το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, με σημερινή ανακοίνωσή του αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία.

Παράλληλα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα τη χρήση χημικών όπλων και στηρίζει τις προσπάθειες για την εξάλειψή τους. «Η διεθνής κοινότητα οφείλει να διερευνήσει διεξοδικά κάθε σχετικό περιστατικό και οι δράστες θα πρέπει να λογοδοτήσουν», αναφέρεται σχετικά με το ζήτημα της χρήσης χημικών όπλων.

Επιπλέον, το ελληνικό ΥΠΕΞ υπογραμμίζει την ανάγκη άμεσης αποκλιμάκωσης της κατάστασης στη Συρία, με την ενίσχυση των προσπαθειών για κατάπαυση του πυρός και για πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στους βαλλόμενους πληθυσμούς.

Με αυτή την έννοια, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, στόχος της διεθνούς κοινότητας πρέπει να παραμείνει η προσπάθεια εξεύρεσης πολιτικής και βιώσιμης λύσης στη Συρία, η οποία θα τερματίσει τον πόλεμο και θα αποκαταστήσει την ειρήνη στη χώρα και την περιοχή.

Η επίτευξη μιας τέτοιας λύσης θα πρέπει να «επιτρέψει την επιστροφή των εκατομμυρίων προσφύγων στις εστίες τους και να προστατεύσει το σύνολο του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων όλων των θρησκευτικών και πολιτιστικών κοινοτήτων», υποστηρίζει το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Μεγάλες αλλαγές στο επίδομα τέκνου – 17.000 νέες οικογένειες στους δικαιούχους

ΠτΔ: Μεγάλες αλλαγές στο επίδομα τέκνου – 17.000 νέες οικογένειες στους δικαιούχους

Σημαντικές αλλαγές στο Επίδομα Τέκνου, με αύξηση του ύψους της παροχής και διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με στόχο την ενίσχυση περισσότερων οικογενειών και ιδιαίτερα της μεσαίας τάξης.

BEST OF TOTHEMAONLINE