ΣΟΥΗΔΙΑ: Συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατική επίθεση

ΣΟΥΗΔΙΑ: Συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατική επίθεση

Η σουηδική αστυνομία προχώρησε την Δευτέρα στη σύλληψη τριών υπόπτων για προετοιμασία τρομοκρατικών επιθέσεων, ενώ πραγματοποίησε και προσαγωγές πολλών άλλων έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη βόρεια Σουηδία και στην Στοκχόλμη.

Οι αστυνομικές αρχές πρόσθεσαν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για σχεδιασμό επίθεσης τις επόμενες ημέρες.«Οι προετοιμασίες για τις ύποπτες ενέργειες γίνονταν για αρκετό καιρό», ανακοίνωσε η μυστική αστυνομία.

Το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής παραμένει στο τρία σε μια κλίμακα με πέντε επίπεδα.Η μυστική αστυνομία αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο του περασμένο χρόνου ένας ουζμπέκος αιτών άσυλο, ο Ραχμάτ Ακίλοφ, σκότωσε πέντε ανθρώπους πέφτοντας πάνω τους με το φορτηγό του σε έναν πολυσύχναστο δρόμο της Στοκχόλμης. Δικάζεται και έχει ομολογήσει ότι ήταν ο οδηγός του φορτηγού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τι συζητήθηκε στο τετ α τετ Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν για ΜΟΕ και εκκρεμή ζητήματα

Τι συζητήθηκε στο τετ α τετ Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν για ΜΟΕ και εκκρεμή ζητήματα

Παρά το τεταμένο κλίμα, τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης συνεχίζουν να διατηρούν ζωντανό τον διάλογο μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων. Στο σημερινό τετ α τετ δόθηκαν κατευθυντήριες γραμμές στους διαπραγματευτές για τα ΜΟΕ και κυρίως για τα οδοφράγματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE