Ζητούν αποζημιώσεις άνω των 100 χιλ. ευρώ οι εργαζόμενοι του Συνεργατισμού

Ζητούν αποζημιώσεις άνω των 100 χιλ. ευρώ οι εργαζόμενοι του Συνεργατισμού

Έντονη διαφωνία για τις αποζημιώσεις των εργαζομένων της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, μεταξύ συνδικαλιστών και εργοδοτών.

«Απαράδεκτα, προκλητικά και επικίνδυνο προηγούμενο τα ποσά που συζητούνται για όσους θα φύγουν από τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα», αναφέρει η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), σε γραπτή ανακοίνωσή της ημερομηνίας 22 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΕΒ, η ΣΚΤ «είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και συνεπώς ο εργοδότης έχει δικαίωμα εφόσον προκύπτουν συνθήκες πλεονάζοντος προσωπικού, να απολύσει το προσωπικό που κατά νόμο πλεονάζει», χωρίς ωστόσο να «έχει καμία νομική υποχρέωση να καταβάλει σε οποιονδήποτε απολύσει λόγω πλεονασμού οποιαδήποτε αποζημίωση».

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Κράτος Μαφία»: Το πόρισμα, οι πιέσεις στη Νομική Υπηρεσία και η ώρα των αποφάσεων

«Κράτος Μαφία»: Το πόρισμα, οι πιέσεις στη Νομική Υπηρεσία και η ώρα των αποφάσεων

Η εβδομάδα που πέρασε, ίσως αποδειχθεί η πιο καθοριστική από την ημέρα που κυκλοφόρησε το βιβλίο «Κράτος Μαφία», του Μακάριου Δρουσιώτη και αυτό επειδή για πρώτη φορά, η υπόθεση μεταφέρεται ολοκληρωμένα από το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης στο επίπεδο των θεσμικών αποφάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE