Ζητούν αποζημιώσεις άνω των 100 χιλ. ευρώ οι εργαζόμενοι του Συνεργατισμού

Ζητούν αποζημιώσεις άνω των 100 χιλ. ευρώ οι εργαζόμενοι του Συνεργατισμού

Έντονη διαφωνία για τις αποζημιώσεις των εργαζομένων της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, μεταξύ συνδικαλιστών και εργοδοτών.

«Απαράδεκτα, προκλητικά και επικίνδυνο προηγούμενο τα ποσά που συζητούνται για όσους θα φύγουν από τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα», αναφέρει η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), σε γραπτή ανακοίνωσή της ημερομηνίας 22 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΕΒ, η ΣΚΤ «είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και συνεπώς ο εργοδότης έχει δικαίωμα εφόσον προκύπτουν συνθήκες πλεονάζοντος προσωπικού, να απολύσει το προσωπικό που κατά νόμο πλεονάζει», χωρίς ωστόσο να «έχει καμία νομική υποχρέωση να καταβάλει σε οποιονδήποτε απολύσει λόγω πλεονασμού οποιαδήποτε αποζημίωση».

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Επίσκεψη στην Κίνα στις αρχές του 2027 για ενίσχυση των διμερών μας σχέσεων

ΠτΔ: Επίσκεψη στην Κίνα στις αρχές του 2027 για ενίσχυση των διμερών μας σχέσεων

Στην περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας Κύπρου – Κίνας, αναφέρθηκαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Αντιπρόεδρος της Κίνας κ. Χαν Τζενγκ, σε συνάντηση που είχαν, στη Νέα Υόρκη.