ΚΟΣΜΟΣ

Νέο βίντεο σοκ με τα εγκλωβισμένα παιδιά της Ταϊλάνδης -Ίσως μείνουν 4 μήνες στο σπήλαιο - VIDEO

Νέο βίντεο σοκ με τα εγκλωβισμένα παιδιά της Ταϊλάνδης -Ίσως μείνουν 4 μήνες στο σπήλαιο - VIDEO

Σε καλή κατάσταση είναι τα 12 παιδιά και ο προπονητής τους που παραμένουν παγιδευμένα σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη, όπως φαίνεται από ένα νέο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Τα παιδιά διακρίνονται να γελούν καθώς συστήνονται το ένα μετά το άλλο στην κάμερα, ενώ κάνουν κι έναν παραδοσιακό ταϊλανδέζικο χαιρετισμό, προτού διαβεβαιώσουν ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο λογαριασμό των Βατραχανθρώπων της Ταϊλάνδης στο Facebook, τα παιδιά διακρίνονται τυλιγμένα σε ισοθερμικές κουβέρτες αλουμινίου, αλλά παρά την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί έχουν καλή διάθεση.

Δύο άλλα βίντεο δείχνουν έναν στρατιωτικό γιατρό να περιποιείται κάποιες μικροεκδορές στα πόδια των παιδιών, που ρωτούν πότε θα φθάσουν τρόφιμα στο σημείο.

Σ’ έναν βράχο της σπηλιάς διακρίνεται γραμμένο το όνομα της ποδοσφαιρικής τους ομάδας καθώς και της ομάδας του Πολεμικού Ναυτικού που συμμετέχει στην επιχείρηση διάσωσης.

Τα ηλικίας 11-16 ετών παιδιά κι ο 25χρονος προπονητής τους εντοπίστηκαν τη Δευτέρα εννιά μέρες μετά τον εγκλωβισμό τους στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ λόγω της ανόδου της στάθμης του νερού, αλλά η διάσωσή τους μπορεί να πάρει μήνες καθώς ή θα πρέπει να εκπαιδευτούν στις καταδύσεις ή θα πρέπει να περιμένουν να λήξει η εποχή των μουσώνων και να υποχωρήσουν τα νερά -λόγος για τον οποίο οι συντονιστές της επιχείρησης ετοιμάζονται να μεταφέρουν τρόφιμα και άλλα υλικά που θα καταστήσουν δυνατή την επιβίωση των εγκλωβισμένων για διάστημα έως και τεσσάρων μηνών.

Οι Αρχές δεν είναι σίγουρες αν θα πρέπει να επιχειρηθεί σ’ αυτή τη φάση η απομάκρυνση των παιδιών, καθώς θα πρέπει να κάνουν μια επικίνδυνη κατάδυση δυόμιση χιλιομέτρων υπό αντίξοες συνθήκες μέσα σε θολά από τη λάσπη νερά και με μηδενική ορατότητα. Ειδικοί προειδοποιούν ότι όσο παραμένει υψηλή η στάθμη των νερών, η προσπάθεια απεγκλωβισμού μπορεί να αποδειχθεί «απίστευτα επικίνδυνη» τόσο για τα ίδια τα παιδιά όσο και για τους διασώστες τους. Ενώ τα πράγματα περιπλέκονται από το γεγονός ότι κανένα από τα παιδιά δεν ξέρει κολύμπι, πόσω μάλλον να κάνει κατάδυση

Από την άλλη πλευρά αν τα νερά συνεχίσουν να ανεβαίνουν, όπως αναμένεται τις ερχόμενες εβδομάδες, τα παιδιά μπορεί να αποκοπούν από την είσοδο του σπηλαίου αδυνατώντας έτσι να επικοινωνήσουν με τον έξω κόσμο και να λαμβάνουν προμήθειες, όπως προειδοποίησε ο συντονιστής της ομάδας διάσωσης των Ταϊλανδών δυτών.

«Τα παιδιά είναι καλά εκεί μέσα. Δε χρειάζεται να βιαζόμαστε. Τοποθετούμε τώρα μια τηλεφωνική γραμμή ώστε οι γονείς να μπορούν να μιλήσουν με τα παιδιά τους», δήλωσε ο υποναύαρχος Άπακορν Γουκονγκάεγκ.

Σήμερα, πάντως, δεν θα γίνει επιχείρηση διάσωσης, αλλά οι καιρικές συνθήκες είναι κατάλληλες για να επιχειρηθεί ο απεγκλωβισμός αυτή την εβδομάδα, οπότε θα συνεχιστούν οι προετοιμασίες, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Τσιανγκ Ράι, Ναροσάνγκ Οσοτανακόρν.

 https://www.youtube.com/watch?v=v9TtHDju-xk

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top