ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλικιώτης: «Η ΕΕ να πιέσει την Τουρκία για λύση του Κυπριακού»

Συλικιώτης: «Η ΕΕ να πιέσει την Τουρκία για λύση του Κυπριακού»

Η ΕΕ πρέπει να στηρίξει τις προσπάθειες του ΟΗΕ και να ασκήσει πιέσεις στην Τουρκία για να  αναλάβει τις ευθύνες της στην Κύπρο, ανέφερε ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Νεοκλής Συλικιώτης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Συλικιώτης μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο πλαίσιο της συζήτησης για τρέχοντα θέματα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις επικείμενες επαφές της Ειδικής Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

Όπως είπε, είναι μια άριστη ευκαιρία για να επαναρχίσει ένας ουσιαστικός διάλογος για το Κυπριακό και απευθείας συνομιλίες, όπως περιγράφει ο ίδιος ο ΓΓ του ΟΗΕ στις πρόσφατες Εκθέσεις του, δηλαδή από εκεί που έμειναν στο Κρανς Μοντανά.

Ανέφερε εξάλλου ότι η περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου είναι ένα ενεργό ηφαίστειο με συνεχείς πολεμικές συγκρούσεις.

Η ανάγκη για λύση του Κυπριακού είναι σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ, και εάν επιτευχθεί θα προσφέρει θετικό πρόσημο στην Ένωση, σημείωσε.

Συνέχισε, λέγοντας ότι «η ΕΕ στο σύνολό της πρέπει να ενεργοποιηθεί, να στηρίξει τις προσπάθειες του ΟΗΕ και να ασκήσει επιτέλους πιέσεις στην Τουρκία ώστε να  αναλάβει τις ευθύνες της».

Είπε εξάλλου πως  συμπληρώνεται ένας χρόνο από το ναυάγιο στο Κρανς Μοντανά, ενώ η στασιμότητα στις διαπραγματεύσεις συνοδεύτηκε από την παράνομη δραστηριότητα της Τουρκίας εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Σύμφωνα με τον Ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις αν δεν επαναρχίσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις με στόχο να καταλήξουν το συντομότερο σε συμφωνία στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου λύσης.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top