ΚΟΣΜΟΣ

Ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ υπό προϋποθέσεις

Ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ υπό προϋποθέσεις

Το ΝΑΤΟ θα απευθύνει πρόσκληση στην πΓΔΜ για ένταξη υπό προϋποθέσεις και με το νέο της όνομα.

Την πρόθεση των 29 συμμάχων του ΝΑΤΟ να απευθύνουν πρόσκληση στην ΠΓΔΜ για έναρξη διαπραγματεύσεων για ένταξη στη συμμαχία, "υπό το νέο της όνομα, Βόρεια Μακεδονία" και όταν "οι πρόνοιες της συμφωνίας έχουν ολοκληρωθεί", ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ, ενημερώνοντας τον Τύπο στις Βρυξέλλες για την αυριανή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, κάνοντας ειδική αναφορά στο γεγονός ότι η πόρτα του ΝΑΤΟ παραμένει ανοιχτή.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ παρέθεσε αναλυτικά την ατζέντα της αυριανής Συνόδου εξηγώντας την προστιθέμενη αξία της ευρωατλαντικής συνεργασίας και υπενθυμίζοντας ότι σε αντίθεση με τα όσα παραθέτει συχνά ο νυν Πρόεδρος Τραμπ,  οι Ευρωπαίοι έχουν πάντα συνδράμει τις ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι στρατιώτες έχουν πολεμήσει στο πλευρό των Αμερικανών στο Αφγανιστάν το Ιράκ και αλλού.

Ο Γενς Στόλτεμπεργκ ανακοίνωσε μάλιστα και στοιχεία που δείχνουν ότι όλα τα Κράτη Μέλη της Συμμαχίας αυξάνουν τις αμυντικές τους δαπάνες για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και θα συνεχίσουν να τις αυξάνουν, όπως έχουν δεσμευθεί. Ήδη άλλες τέσσερις χώρες εκτός των ΗΠΑ, (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) εκπληρώνουν το κριτήριο του 2% του ΑΕΠ σε αμυντικές δαπάνες και οι περισσότερες χώρες κατευθύνουν το 20% αυτών των δαπανών σε εξοπλισμό.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top