Γαλλία: 110.000 αστυνομικοί στους δρόμους για τον τελικό του Μουντιάλ

Γαλλία: 110.000 αστυνομικοί στους δρόμους για τον τελικό του Μουντιάλ

Εκατόν δέκα χιλιάδες αστυνομικοί και χωροφύλακες θα κινητοποιηθούν στη Γαλλία με την ευκαιρία της εθνικής γιορτής, το Σάββατο 13/07, και του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την Κυριακή, ανακοίνωσε σήμερα ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ.

«Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε οι Γάλλοι να μπορέσουν να ζήσουν αυτές τις γιορτινές στιγμές με πλήρη ηρεμία παρά το πλαίσιο της (τρομοκρατικής) απειλής που εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο.

Θα κινητοποιηθούν επίσης περίπου 44.000 πυροσβέστες, πρόσθεσε ο Κολόμπ.

«Η έκταση της κινητοποίησης είναι πολύ μεγάλη, δεν μπορούμε να κινητοποιήσουμε περισσότερες δυνάμεις απ' όσες κινητοποιούμε αυτό το σαββατοκύριακο», διευκρίνισε.

Η Γαλλία ζει υπό διαρκή τρομοκρατική απειλή αφότου άρχισε, τον Ιανουάριο 2015, ένα κύμα τζιχαντιστικών επιθέσεων που στοίχισε τη ζωή σε 246 ανθρώπους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: «Οι επόμενες μέρες είναι σημαντικές για το Κυπριακό» – Τι υποσχέθηκε στον κυπριακό λαό και τι είπε για τη NAVTEX του GSI

Χριστοδουλίδης: «Οι επόμενες μέρες είναι σημαντικές για το Κυπριακό» – Τι υποσχέθηκε στον κυπριακό λαό και τι είπε για τη NAVTEX του GSI

Οι επόμενες μέρες είναι σημαντικές σε σχέση με το Κυπριακό, όπως ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος παρέστη στη δοξολογία για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και ακολούθως δέχθηκε τον χαιρετισμό της παρέλασης που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, με την ευκαιρία της επετείου.

BEST OF TOTHEMAONLINE