Γαλλία: 110.000 αστυνομικοί στους δρόμους για τον τελικό του Μουντιάλ

Γαλλία: 110.000 αστυνομικοί στους δρόμους για τον τελικό του Μουντιάλ

Εκατόν δέκα χιλιάδες αστυνομικοί και χωροφύλακες θα κινητοποιηθούν στη Γαλλία με την ευκαιρία της εθνικής γιορτής, το Σάββατο 13/07, και του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την Κυριακή, ανακοίνωσε σήμερα ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ.

«Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε οι Γάλλοι να μπορέσουν να ζήσουν αυτές τις γιορτινές στιγμές με πλήρη ηρεμία παρά το πλαίσιο της (τρομοκρατικής) απειλής που εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο.

Θα κινητοποιηθούν επίσης περίπου 44.000 πυροσβέστες, πρόσθεσε ο Κολόμπ.

«Η έκταση της κινητοποίησης είναι πολύ μεγάλη, δεν μπορούμε να κινητοποιήσουμε περισσότερες δυνάμεις απ' όσες κινητοποιούμε αυτό το σαββατοκύριακο», διευκρίνισε.

Η Γαλλία ζει υπό διαρκή τρομοκρατική απειλή αφότου άρχισε, τον Ιανουάριο 2015, ένα κύμα τζιχαντιστικών επιθέσεων που στοίχισε τη ζωή σε 246 ανθρώπους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Την Δευτέρα η συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου για Νίκο Σύκα - Τα σενάρια

ΔΗΣΥ: Την Δευτέρα η συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου για Νίκο Σύκα - Τα σενάρια

Για το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας έχει προγραμματιστεί η συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, η οποία μέχρι στιγμής αναβλήθηκε δύο φορές.  Στόχος της συνεδρίας είναι η εξέταση της εισήγησης του Εκτελεστικού Γραφείου, που κατατέθηκε έπειτα από πρόταση της προέδρου του κόμματος, Αννίτας Δημητρίου, και αφορά τη διαγραφή του βουλευτή Νίκου Σύκα.