ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Όταν η ανθρωπιά ξεπερνά τα όρια της… ο τεράστιος Καντέ!

Όταν η ανθρωπιά ξεπερνά τα όρια της… ο τεράστιος Καντέ!

Κατά καιρούς  στο ποδόσφαιρο μιλάμε για τα επόμενα λαμπρά αστέρια που προσελκύουν το ενδιαφέρον αρκετών προδοσφαιρικών συλλόγων ξοδεύοντας για πάρτη τους αρκετές εκατοντάδες χρήματα. Ειδικά, αν στη μέση μπαίνει και μια κερδοφόρα συμφωνία με εταιρεία κολλοσό τότε η μεταγραφή παίρνει διαφορές πτυχές (κυρίως λόγω μάρκετινγκ).

Του Αντρέα Μιχαήλ,

Κάποιοι ποδοσφαιριστές απο πολύ νεαρή ηλικία και χάρη στην προβολή τους βρίσκονται αμέσως στο επίκεντρο σχολιασμού και αρκετές φορές κρίνονται και εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Υπάρχουν άλλοι, ωστόσο, που τους αρκεί να τρέχουν πίσω απο την στρογγυλή θεά και να αναγκάζουν τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να υποκλίνεται για τις απίστευτες τους ποδοσφαιρικές ικανότητες. Ένας εξ αυτών είναι και ο Νκολό Καντέ.

Γεννημένος το 1991, ο Καντέ έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στον χώρο του ποδοσφαίρου στην US Boulogne και μετέπειτα σε ηλικία 22 χρόνων παίρνει μεταγραφή στην Κάεν. Εκεί ο Καντέ έμεινε για δυο χρόνια μέχρι να πάρει τη μεγάλη, όπως αποδείκτηκε στη συνέχεια, μεταγραφή για τη Λέστερ, του τότε προπονητή Κλαούντιο Ρανιέρι. Μια μεταγραφή η οποία έγινε για «ψίχουλα», μιας και η Αγγλική ομάδα έδωσε στην Καέν το συνολικό ποσό των 9 εκατομμυρίων ευρώ.  Ένα ποσό που για την Αγγλική ομάδα αποτελούσε τη δεύτερη πιο ακριβή μεταγράφη, πίσω μόνο απο τον Ιάπωνα Οκαζάκι.

Συστάσεις για τον Γάλλο παίκτη δεν χρειάζονται, μιας και όλη η ποδοσφαιρική υφήλιος είδε με μεγάλη προσοχή το ποδοσφαιρικό θαύμα της Λέστερ όταν και κατέκτησε για πρώτη φόρα στην ιστορία της, την Πρέμιερ Λινγκ.

Αν όλα τα φώτα στράφηκαν στον Βάρντι, αν ο Σμάιχελ προσπαθούσε να φτάσει τον πατέρα του, αν ο Μαχρέζ ήθελε να δείξει πως και στην Αλγερία ξέρουν μπάλα, ο Καντέ απλά ήθελε να κάνει τη δουλειά για την οποία και πληρωνόταν. Ακούραστος σε ένα βεβαρημένο πρόγραμμα, ο Γάλλος συνέχισε να εντυπωσιάζει και ανταμείφθηκε στο τέλος με την ήχηρη μεταγράφη σε μεγαλύτερη ομάδα, όπως ήταν η Τσέλσι.

Στο ίδιο έργο θεατές, θα έλεγε κανείς, αφού και εκεί δεν σταμάτησε να προσθέτει χιλιόμετρα στα πόδια του. Ο Ν’κολό έγραψε το όνομα του στη λίστα με τους ποδοσφαιριστές  που κατέκτησαν διαδοχικά το πρωτάθλημα με δύο διαφορετικές ομάδες. Σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε και η ατομική διάκριση αφού για την ποδοσφαιρική σεζόν 16-17 πήρε και το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή στο αγγλικό πρωτάθλημα, αφήνοντας ηχηρά ονόματα να βλέπουν την πλάτη του.

Κι αν κάποιος επιτήδειος θέλει να το αμφισβητήσει αυτό και για την αξία του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή ήρθε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα να μας το επιβεβαιώσει. Το «μαύρο διαμάντι» επισκιασμένο απο το τρίπτυχο Γκριεζμάν – Πογκμπά – Μπαμπέ ήρθε να κάνει την αθόρυβη δουλειά, που κάνει ως συνήθως. Να τρέχει σε κάθε τετραγωνικό μέτρο του γηπέδου αφήνοντας στον Πογκπά και στους υπόλοιπους να δημιουργούν. Ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος στον τελικό του Μουντιάλ, μιας και το πρόβλημα γαστρεντερίτιδας που τον ταλαιπωρούσε δεν του επέτρεψε να συμπληρώσει το 90λεπτο. Όμως, δεν του απογόρευσε να πανηγυρίσει τελικά ακόμη ένα τρόπαιο, το τέταρτο μέσα σε δύο χρόνια. Ένα τρομερό στατιστικό, για ένα ποδοσφαιριστή κόσμημα αφού δεν απασχολεί καθόλου τον τύπο, εκτός απο τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες. Ντροπαλό παιδί που διψά για επιτυχίες και κυρίως αγαπά αυτό που κάνει.

Το όνομα του καλπάζει σε μεταγραφικές λίστες κορυφαίων ομάδων (σ.σ. Μπαρτσελόνα) και είναι βέβαιο πως το φετινό καλοκαίρι θα είναι καυτό για τον ίδιο. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Καντέ δεν θα σταματήσει να τρέχει και να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο Καντέ μετά απο αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο έδειξε τον πραγματικό του εαυτό και αν μπορούσα να τον χαρακτηρίσω θα υπάρχει μόνο μία λέξη, ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top