ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Ας μην αστειευόμαστε…» - Η επόμενη μέρα του Κυπριακού

ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Ας μην αστειευόμαστε…» - Η επόμενη μέρα του Κυπριακού

Τις εξελίξεις στο Κυπριακό μετά και την επίσκεψη Τζέιν Χολ Λουτ σχολίασε το πρωί της Πέμπτης (2/8) ο Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής κατέθεσε τη δική του άποψη για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Μιλώντας στο «Πρωινό Δρομολόγιο» του κρατικού ραδιοφώνου, ο κ. Μαυρογιάννης εξέφρασε την αποφασιστικότητα της πλευράς μας για συνέχιση των συνομιλιών από εκεί που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά.

Ερωτηθείς για την άποψη πολιτικών αρχηγών περί λύσης Ενιαίου Κράτους ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής ήταν έντονος.

«Ας μην αστειευόμαστε», είπε γελώντας, «εδώ μετά βίας διατηρούμε το Ομοσπονδιακό Κράτος».

Ο κ. Μαυρογιάννης δεν είπε κάτι καινούργιο. Ούτως ή άλλως, ουδέποτε πολιτική ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας πήρε σοβαρά την άποψη για λύση ενιαίου κράτους.

Ωστόσο, τα πράγματα οδηγούνται σε μια επικίνδυνη τροχιά και η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία δεν φαίνεται να διατηρεί την «αίγλη» που είχε τόσα χρόνια.

Στην προκείμενη, η ταπεινή και λαϊκή αντίληψη λέει ότι όλες οι απόψεις πρέπει να μελετώνται με πάσα σοβαρότητα, ειδικά αν προέρχονται από πολιτικούς αρχηγούς, τους οποίους η κυβέρνηση χρειάζεται παρά τω πλευρώ της.

Και εν τέλει, όχι σχέδιο Β’, δεκαπέντε εναλλακτικά σχέδια πρέπει να έχει κανείς στην κρυφή ή φανερή του ατζέντα όταν έχει να κάνει με την Τουρκία και δη με την Τουρκία του Ερντογάν…

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top