Ο ΟΗΕ ζητά άμεση και ανεξάρτητη έρευνα για την επιδρομή στην Υεμένη

Ο ΟΗΕ ζητά άμεση και ανεξάρτητη έρευνα για την επιδρομή στην Υεμένη

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε έκκληση την Πέμπτη να διενεργηθεί μια "άμεση και ανεξάρτητη" έρευνα για τον θάνατο τουλάχιστον 50 ανθρώπων, εκ των οποίων 29 ήταν παιδιά, σε μια αεροπορική επιδρομή η οποία έπληξε μεταξύ άλλων σχολικό λεωφορείο στη βόρεια Υεμένη, η ευθύνη για την οποία αποδίδεται στη στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.
 

Ο Γκουτέρες "καταδικάζει" την επιδρομή στη Σαάντα και "καλεί (να διενεργηθεί) μια άμεση και ανεξάρτητη έρευνα", ενώ προτρέπει όλα τα μέρη στη σύρραξη να φροντίζουν να μην πλήττονται "άμαχοι (...) κατά τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων", ανέφερε σε ανακοίνωση την οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο Φαρχάν Χακ, εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο ΠτΔ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο ΠτΔ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Μέτρα στήριξης της οικονομίας ανακοινώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στον απόηχο των επιπτώσεων που προκάλεσε ο πόλεμος στο Ιράν και το νέο κύμα αυξήσεων στις τιμές του πετρελαίου, η τιμή του οποίου φαίνεται να σταθεροποιείται – προς το παρόν – κοντά στα 100 δολάρια.

BEST OF TOTHEMAONLINE