Παγκόσμιος φόρος τιμής στον Κόφι Aναν -Οι ηγέτες τον αποχαιρετούν

Παγκόσμιος φόρος τιμής στον Κόφι Aναν -Οι ηγέτες τον αποχαιρετούν

Από τη γενέτειρά του την Αφρική έως την Αμερική, ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι απέτισαν το Σάββατο 18/08, φόρο τιμής στον εκλιπόντα πρώην γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Άναν, που απεβίωσε στην Ελβετία σε ηλικία 80 ετών.

«Ο Κόφι Άναν αφιέρωσε τη ζωή του στο να κάνει τον πλανήτη ένα μέρος όπου θα επικρατεί η ειρήνη» επισήμανε η Νίκι Χέιλι, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, κάνοντας λόγο για έναν διπλωμάτη «που εργαζόταν ακούραστα προκειμένου να μας ενώσει».

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα χαιρέτισε «την ακεραιότητά του, την αποφασιστικότητά του, την αισιοδοξία του και την αίσθηση της ανθρωπιάς που μοιραζόμαστε» υπογραμμίζοντας ότι ο Άναν «κινητοποίησε και ενέπνευσε» την «επόμενη γενιά ηγετών».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε ότι «ειλικρινά θαύμαζε τη σοφία και το θάρρος» του εκλιπόντος διπλωμάτη.

Την ίδια ώρα, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ τόνισε ότι η «φωνή του Κόφι Άναν» θα «μας λείψει πολύ σε μια εποχή όπου η από κοινού αναζήτηση λύσεων στα διεθνή προβλήματα είναι πιο επιτακτική από ποτέ».

Ο Αραβικός Σύνδεσμος, που εδρεύει στο Κάιρο, απέτισε επίσης φόρο τιμής στον Κόφι Άναν και το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου τον χαρακτήρισε «είδωλο και πηγή υπερηφάνειας για όλους τους Αφρικανούς και τους λάτρεις της ειρήνης».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ο κ. Ερντογάν δεν είπε κάτι καινούργιο...» - Η απάντησή του για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Κύπρο

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ο κ. Ερντογάν δεν είπε κάτι καινούργιο...» - Η απάντησή του για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Κύπρο

Η συντριπτική πλειοψηφία στηρίζει τις πολιτικές που ακολουθεί η Κυβέρνηση, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο εκδήλωσης στην Κυπερούντα, ενώ σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κυπριακή Δημοκρατία, έτσι ώστε να φέρει κοντά τους γείτονες της εκεί όπου υπάρχουν διάφορες μεταξύ τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE