ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ - ΚΥΠΡΟΣ: Ο επιχειρηματίας πίσω από την Olympic -Συνέταιρος με άτομο που βαρύνεται με διακίνηση - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ - ΚΥΠΡΟΣ: Ο επιχειρηματίας πίσω από την Olympic -Συνέταιρος με άτομο που βαρύνεται με διακίνηση - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ο Ντιέγκο Γκανζάλεζ Αλονσο (Diego Gonzalez Alonso) είναι το άτομο που κρύβεται πίσω από την Olympic Insurance Company LTD, τα οικονομικά 'μαγειρέματα' της οποίας θα κληθεί να πληρώσει ο Κύπριος ασφαλιζόμενος.

Του Φάνη Μακρίδη

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και έγγραφα που έχει στη διάθεσή του το ThemaOnline, o Ντιέγκο Αλόνσο, ιδιοκτήτης της Olympic (άφησε μετέωρους 179.000 κατόχους οχημάτων στη Βουλγαρία και 10.000 στην Κύπρο), έχει απασχολήσει τις αρχές στην πατρίδα του την Ισπανία με όχι ιδιαίτερα θετικό τρόπο.

Καταδικάστηκε για διακίνηση ναρκωτικών
Κατ΄ αρχάς, ο 45χρονος Ντιέγκο Αλόνσο είναι συνέταιρος σε εταιρία εγγεγραμμένη στη Βραζιλία, με άτομο που έχει απασχολήσει τις Αρχές της Ισπανίας για υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών. Το εν λόγω πρόσωπο, με το ο οποίο ο Ντιέγκο Αλόνσο είναι συνέταιρος, έχει συλληφθεί για διακίνηση το 2011, ενώ το 2013 είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση.

Η εν λόγω εταιρεία έχει άμεση σχέση με την εγγεγραμμένη στο Λουξεμβούργο Hispakol, η οποία ον Ιανουάριο του 2016 αγόρασε το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Olympic.

15 διαφορετικές εταιρείες
Κατά τ΄ άλλα, ο Αλόνσο, ο οποίος κατάφερε να βάλει λουκέτο στην Olympic (τα σπασμένα θα κληθούν να πληρώσουν οι Κύπριοι ασφαλιζόμενοι) με την ανεπάρκεια των αποθεματικών ταμείων της εν λόγω ασφαλιστικής εταιρείας, συνδέεται υπό διάφορες ιδιότητες με 15 διαφορετικές εταιρείες.
Οι κλάδοι των εν λόγω εταιρειών, ποικίλουν. Έχουν να κάνουν με τον κατασκευαστικό τομέα, τον ασφαλιστικό κλάδο, ακόμα και με την εκπαίδευση.

Αποζημιώσεις 200.000 ευρώ
Ο 45χρονος επιχειρηματίας, είναι επίσης διοικητικό στέλεχος της εγγεγραμμένης στην Ισπανία Integral de Gestiones Societarias. Η εν λόγω εταιρεία το 2018 είχε κληθεί να πληρώσει από δικαστήριο της χώρας 200.000 ευρώ ως αποζημιώσεις.

Ο Ντιέγκο Γκονζάλεζ Αλόνσο (δεξιά)

 

Η τράπεζα-φούσκα

Η ιστορία με την Integral de Gestiones Societarias δεν τελειώνει εδώ… Η εταιρεία στην οποία είναι στέλεχος ο Ντιέγκο Γκανζάλεζ Αλονσο διηύθυνε την NYSB Consulting που σχετίζεται άμεσα με την τράπεζα NYBC (New York Securities Bank Funds). Για την NYSB η Εθνική Επιτροπή της Ισπανίας για την Ασφάλεια της Αγοράς εξέδωσε προειδοποίηση το 2015, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν πληρούσε τις πρόνοιες της νομοθεσίας ώστε να λειτουργεί νόμιμα.

Το τραγικό της υπόθεσης; Αυτή η τράπεζα-φούσκα εγγυάτο μέρος των αποθεματικών της Olympic και συγκεκριμένα 12 εκατομμύρια ευρώ! Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη διερεύνησή μας τον Οκτώβριο του 2017, η εν λόγω τράπεζα που είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον ιδιοκτήτη της κυπριακής ασφαλιστικής Olympic, Ντιέγκο Γκονζάλεζ Αλόνσο, μετονομάστηκε σε Black Eagle.

Η κυπριακή Αστυνομία
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές μας, πολλά από τα πιο πάνω στοιχεία είναι στη διάθεση της Κυπριακής Αστυνομίας από τον Μάρτιο του 2018.

Να σημειωθεί ότι σε προηγούμενο ρεπορτάζ για την Olympic παρουσιάσαμε και ονόματα Κύπριων υπαλλήλων της Olympic. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι, όπως εγκύρως πληροφορούμαστε, πολλά απ΄ αυτά τα στελέχη της εταιρείας έχουν διαφωνήσει με τις πρακτικές του κ. Ντιέγκο Γκονζάλεζ Αλόνσο. Κάποιοι/ες εξ αυτών, μάλιστα, έχουν αποχωρήσει από την εν λόγω εταιρεία λόγω ακριβώς αυτών των διαφωνιών. Η αναφορά στα ονόματά τους έγινε από το ThemaOnline για τους σκοπούς της παρουσίασης του προφίλ της εταιρείας και μόνο. Μάλιστα, δεν έχουμε συνδέσει αυτά τα πρόσωπα με οτιδήποτε αρνητικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα άτομα πίσω από την Olympic Insurance που άφησε μετέωρους 200.000 Βούλγαρους και χιλιάδες Κύπριους

«Οι Κύπριοι θα πληρώσουν πέραν των 35 εκατομμυρίων»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών («Φιλελεύθερος» 23/08/2018) η πτώχευση της Olympic δημιουργεί τρύπα 35 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως έχουμε γράψει επανειλημμένα περίπου 179.000 κάτοχοι οχημάτων στη Βουλγαρία και άλλοι γύρω στους 10.000 Κύπριους, είχαν ασφάλειες αυτοκινήτων με την Olympic.

Αυτά τα χρήματα βάσει των ισχυόντων συμφωνιών και κανονισμών θα πρέπει να καλυφθούν από την Κύπρο και από το Ταμείο Ασφαλιστών Μηχανοκινήτων Οχημάτων. Υπολογίζεται ότι κάθε Κύπριος θα έχει επιπλέον επιβάρυνση στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό του για το όχημά του.
Άτομα του κλάδου, πάντως, εκτιμούν ότι η επιβάρυνση αυτή θα είναι υψηλότερη απ΄ αυτή που προβλέπεται. Άτομο με καλή γνώση των δεδομένων, μας ανέφερε: «Γίνεται λόγος για απώλειες 35 εκατομμυρίων ευρώ. Εκτιμάται ότι θα είναι πολύ περισσότερες και ότι οι Κύπριοι θα έχουν επιβάρυνση μέχρι και 10% στα ασφαλιστήρια συμβόλαιά τους».

Το ίδιο πρόσωπο που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, τόνισε: «Η Olympic έπρεπε να είχε χρηματικά αποθέματα γύρω στα 40-50 εκατομμύρια. Όμως, όπως δήλωνε, είχε αποθέματα 20 εκατομμυρίων. Μια ασφαλιστική εταιρεία που ασχολείται με ασφάλειες οχημάτων πρέπει να έχει μεγάλα ποσά διαθέσιμα. Για την Olympic δεν ίσχυε αυτό και ήταν ηλίου φαεινότερον».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top