ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα άτομα πίσω από την Olympic Insurance που άφησε μετέωρους 200.000 Βούλγαρους και χιλιάδες Κύπριους

Τα άτομα πίσω από την Olympic Insurance που άφησε μετέωρους 200.000 Βούλγαρους και χιλιάδες Κύπριους

Η έδρα της είναι στην Κύπρο, αλλά ο ιδιοκτήτης της είναι Ισπανός υπήκοος. Ο λόγος για την Olympic Insurance Company Ltd.

Του Φάνη Μακρίδη

Η εν λόγω ασφαλιστική εταιρεία πτώχευσε αφήνοντας μετέωρους περίπου 200.000 Βούλγαρους πολίτες (για την ακρίβεια 197.551 υπήκοοι της βαλκανικής χώρας είχαν ασφαλιστικά συμβόλαια για τα οχήματά τους), αλλά και χιλιάδες Κύπριους (18.000, σύμφωνα με στοιχεία που είχε δώσει η εταιρεία το 2017).

Ήδη πολλές πληροφορίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τις παρενέργειες σε Βουλγαρία και Κύπρο από την πτώχευση της εταιρείας, ενώ τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στο «λουκέτο» και το… παιχνίδι με τα ταμεία της Olympic είναι υπό διερεύνηση.

Στο παρόν δημοσίευμα, το ThemaOnline παρουσιάζει τα πρόσωπα που εκπροσωπούν την Olympic, αλλά και αυτά που κρύβονται από πίσω της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ - ΚΥΠΡΟΣ: Ο επιχειρηματίας πίσω από την Olympic -Συνέταιρος με άτομο που βαρύνεται με διακίνηση - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Εκτελεστικός Διευθυντής – Άγγελος Παναγή
Εκτελεστικός Διευθυντής της εταιρείας Olympic που εδρεύει στην Κύπρο, είναι ο Άγγελος Παναγή(κύρια φωτό). Με το εν λόγω στέλεχος της εταιρείας συνομιλήσαμε το πρωί της Τετάρτης (22/08) ζητώντας να πληροφορηθούμε τα αίτια που οδήγησαν στην κατάρρευση της εν λόγω ασφαλιστικής εταιρείας.
Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ο κ. Παναγή, δεν «κρύφτηκε» και ανταποκρίθηκε στο τηλεφώνημα μας, ωστόσο, αρνήθηκε ευγενικά να αναφέρει οτιδήποτε. Όπως μας εξήγησε, «δυστυχώς δεν μπορώ να παραβώ τους όρους της συμφωνίας μου». Και πρόσθεσε ότι «για οποιαδήποτε δήλωση θα ήταν καλύτερο να επικοινωνήσετε με τον προσωρινό εκκαθαριστή».

Ιδιοκτήτης και μεγαλομέτοχος – Η συμφωνία με τον Γ. Αγγελή
Ιδιοκτήτης και μεγαλομέτοχος της εταιρείας είναι ο κ. Diego Gonzalez, που κατέχει ισπανική υπηκοότητα. Εδώ να σημειωθεί ότι η εταιρεία Hispakol που ανήκε στον κ. Gonzalez αγόρασε το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Olympic τον Ιανουάριο του 2016 κι έτσι η κυριότητα της εταιρείας πέρασε στα χέρια του. Μάλιστα, ο Diego Gonzalez Alonso, όπως είναι το πλήρες όνομά του, έχει δηλωθεί στον Έφορο Εταιρειών Κύπρου  ως διευθυντής της Olympic, μαζί με τον Jorge Gonzalez Garcia.

Προηγουμένως μεγαλομέτοχος και ιδιοκτήτης της Olympic ήταν ο Κύπριος επιχειρηματίας Γιώργος Αγγελή, μέσω της εταιρείας Clenmay Enterprises.

Να σημειωθεί ακόμη ότι εγείρονται ερωτηματικά για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της Olympic Insurance Company Ltd από την Hispakol. Κι αυτό γιατί η Κύπρια Έφορος Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιρειών, Βικτώρια Νάτραρ, είχε εγκρίνει την εξαγορά της Olympic παρά το γεγονός ότι η ισπανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε απαγορεύσει στη Hispakol SA την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών. Απαγόρευση που είχε επιβληθεί από την Ισπανική Αρχή λόγω παραβίασης της ευρωπαϊκής νομοθεσίας από την Hispakol (21/06/2018, «Πολίτης»).

Τα μέλη της διευθυντικής ομάδας
Τα μέλη της διευθυντικής ομάδας της Olympic Insurance, σύμφωνα με συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο κ. Άγγελος Παναγή το 2017 (14/03, InBusiness), είναι τα ακόλουθα:

Miguel Μunoz - Σύμβουλος ΔΣ
Άγγελος Παναγή - Εκτελεστικός Διευθυντής
Μιχάλης Μιχαήλ - Οικονομικός Διευθυντής
Μιχάλης Σοφοκλέους - Διευθυντής Πωλήσεων
Ανδρέας Περικλέους - Διευθυντής Εργασιών
Σταυρούλα Αντωνιάδου - Διευθύντρια Τμήματος Απαιτήσεων
Λυσιμάχη Κωνσταντίνου - Εσωτερική Νομική Σύμβουλος
Πέπα Ρούσεβα - Υπεύθυνη Προσωπικού
Pelagea Evtimova – Αdvisor - υποκατάστημα Βουλγαρίας
Ivaylo Peev - Branch Manager - υποκατάστημα Βουλγαρίας

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (24/08/2018): Θα πρέπει να τονίσουμε ότι, όπως εγκύρως πληροφορούμαστε, πολλά απ΄ αυτά τα στελέχη της εταιρείας έχουν διαφωνήσει με τις πρακτικές του κ. Ντιέγκο Γκονζάλεζ Αλόνσο. Κάποιοι/ες εξ αυτών, μάλιστα, έχουν αποχωρήσει από την εν λόγω εταιρεία λόγω ακριβώς αυτών των διαφωνιών. Η αναφορά στα ονόματά τους έγινε από το ThemaOnline για τους σκοπούς της παρουσίασης του προφίλ της εταιρείας και μόνο. Μάλιστα, δεν έχουμε συνδέσει αυτά τα πρόσωπα με οτιδήποτε αρνητικό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top