ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν: Είμαι ο «κύριος αντίπαλος» των Ορμπαν και Σαλβίνι

Μακρόν: Είμαι ο «κύριος αντίπαλος» των Ορμπαν και Σαλβίνι

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν απάντησε σήμερα στους ηγέτες της Ουγγαρίας και της Ιταλίας Βίκτορ Ορμπάν και Ματέο Σαλβίνι ότι «έχουν δίκιο» να τον βλέπουν ως τον «κύριο αντίπαλό» τους στην Ευρώπη στο ζήτημα των μεταναστών.

«Δεν θα παραχωρήσω τίποτε στους εθνικιστές και σ' αυτούς που προωθουν αυτόν τον λόγο μίσους. Αν θέλουν να βλέπουν στο πρόσωπό μου τον κύριο αντίπαλό τους, έχουν δίκιο», δήλωσε απαντώντας σε δημοσιογράφους στη διάρκεια της επίσκεψής του στη Δανία.

Χθες Τρίτη στο Μιλάνο, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν αποκάλεσε «ήρωά» του τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών και χαρακτήρισε αντίθετα κύριο αντίπαλό του στην Ευρώπη τον Εμανουέλ Μακρόν.

«Υπάρχουν αυτή τη στιγμή δύο στρατόπεδα στην Ευρώπη και στο ένα ηγείται ο Μακρόν», υποστήριξε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Επτά μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, που αναμένεται ότι θα κριθούν σε μεγάλο βαθμό από το ζήτημα αυτό, κατηγόρησε τον Γάλλο πρόεδρο ότι είναι «επικεφαλής πολιτικών δυνάμεων που υποστηρίζουν τη μετανάστευση» ενώ αυτός (ο Ορμπάν) θέλει «να σταματήσει την παράνομη μετανάστευση».

«Αν θεωρούν πως υπάρχει στη Γαλλία ο εχθρός του εθνικισμού, της πολιτικής του μίσους, της Ευρώπης που οφείλει να πληρώνει ό,τι μας συμφέρει και δεν επιβάλλει καμιάς μορφής ευθύνη και αλληλεγγύη, έχουν δίκιο», απάντησε σήμερα ο Μακρόν.

«Μέσα στις επόμενες ημέρες και τους επόμενους μήνες θα πρέπει να λάβουμε αποφάσεις σε βάθος για να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα των μεταναστεύσεων, αυτό σημαίνει σοβαρότητα και πνεύμα ευθύνης, παραμένοντας προσδεμένοι στις αξίες μας, όπως το δικαίωμα του ασύλου, με μια αληθινή πολιτική έναντι των χωρών προέλευσης και εσωτερικά. Δεν είναι αυτό που προτείνουν οι κύριοι Ορμπάν και Σαλβίνι», δήλωσε.

Στις 20 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Σάλτσμπουργκ ένα ευρωπαϊκό συμβούλιο αφιερωμένο στη ζήτημα αυτό που διαιρεί τους 27.

«Διαμορφώνεται μια ισχυρή αντίθεση ανάμεσα σε εθνικιστές και προοδευτικούς» στην Ευρώπη, συνέχισε ο Γάλλος ηγέτης ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στη Δανία και τη Φινλανδία για να αναζητήσει συμμάχους ώστε να δημιουργήσει ένα «προοδευτικό τόξο» στην Ευρώπη έναντι των εθνικιστικών και λαϊκιστικών κυβερνήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Πηγή: Μακρόν: Είμαι ο «κύριος αντίπαλος» των Ορμπαν και Σαλβίνι | iefimerida.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top