ΠΑΡΑ-THEMA

«Χρυσός» ο κάθε βαθμός που θα παίρνουν Απόλλωνας και ΑΕΚ στο Europa League- Θα γεμίσουν τα ταμεία τους

«Χρυσός» ο κάθε βαθμός που θα παίρνουν Απόλλωνας και ΑΕΚ στο Europa League- Θα γεμίσουν τα ταμεία τους

Από το βράδυ της Πέμπτης 30/8 η Κύπρος πανηγυρίζει την είσοδο δύο ομάδων της στους ομίλους της 2ης μεγαλύτερης διοργάνωσης της UEFA, αυτής του Europa League.

Του Στέλιου Στυλιανού

ΑΕΚ και Απόλλωνας κάνοντας υπέρβαση κατάφεραν να ξεπεράσουν τα εμπόδια της Τρενσίν και της Βασιλείας αντίστοιχα και έτσι θα δώσουν τουλάχιστον άλλα έξι παιχνίδια στην Ευρώπη.

Πέραν από τους «πόντους» που κερδίζει η χώρα μας αλλά και ο κάθε σύλλογος ξεχωριστά στην Ευρωπαϊκή κατάταξη, σημαντική παράμετρος αποτελεί και το οικονομικό κομμάτι.

ΑΕΚ και Απόλλωνας μόνο που κατάφεραν να βρίσκονται στην κλήρωση των 48 ομάδων που θα παίξουν στους ομίλους του Europa League αναμένεται να βάλουν στα ταμεία τους ένα ποσό της τάξεως των 3.500.000 ευρώ (κάτι περισσότερο για τους «κυανόλευκους», κάτι λιγότερο για τους Λάρνακείς) ενώ θα υπάρξουν και άλλα έσοδα από χορηγίες, διαφημίσεις, τηλεοπτικά και market pool.

Εννοείται πως και ο κάθε βαθμός που θα κερδίζουν εντός του αγωνιστικού χώρου οι ομάδες μας θα είναι χρυσός, αφού η ισοπαλία (1 βαθμός) θα βάζει στα ταμεία τους 190.000 ευρώ ενώ σε περίπτωση νίκης (3 βαθμοί) το ποσό αυτό ανεβαίνει στις 570.000 ευρώ.

Αν οι Κυπριακές ομάδες κάνουν την υπέρβαση και περάσουν στη φάση των «32», για την 1η θέση υπάρχει πριμ 1.000.000 ευρώ ενώ για την 2η θέση στον όμιλο πριμ 500.000 ευρώ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top