ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Γεννιέται η ΣΕΔΙΠΕΣ - Τα έξι ψηφίσματα της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Γεννιέται η ΣΕΔΙΠΕΣ - Τα έξι ψηφίσματα της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης

Και επίσημα τέλος μπαίνει σήμερα στον Συνεργατισμό, με τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα (ΣΚΤ) να μετονομάζεται σε Συνεργατική Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΣΕΔΙΠΕΣ).

H έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων του Συνεργατισμού ενέκρινε έξι ψηφίσματα, που δίνουν τέλος στην ΣΚΤ ως ένα αδειδοτημένο πιστωτικό ίδρυμα, ιδρύοντας ταυτόχρονα τον φορέα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, ο οποίος θα διαχειρίζεται τις μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις (ΜΕΧ) και τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία, που δεν έχουν μεταφερθεί στην Ελληνική Τράπεζα.

Με το πρώτο ψήφισμα δημιουργείται η εταιρεία με την ονομασία Κυπριακή Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΚΕΔΙΠΕΣ), η οποία θα είναι θυγατρική κατά 100% της ΣΚΤ. Η ΣΚΤ από στην πλευρά της με άλλο ψήφισμα που εγκρίθηκε μετονομάζεται σε Συνεργατική Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΣΕΔΙΠΕΣ)

Επίσης η Εκτακτη ΓΣ ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο μεταφέρονται τα περιουσιακά στοιχεία της ΣΚΤ στην ΚΕΔΙΠΕΣ, ήτοι περιουσιακά στοιχεία €8.3 δισ. και το προσωπικό που παραμένει στην ΣΚΤ. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις ύψους €6,97 δισ., εξυπηρετούμενα δάνεια αξίας €0.5 δισ., όλη την ακίνητη περιουσία της ΣΚΤ ύψους €0.62 δισ. και άλλα ρευστά διαθέσιμα και συμμετοχές σε άλλες εταιρείες ύψους €230 εκατ.

Εγκρίθηκε ακόμη ψήφισμα, το οποίο προνοεί την καταβολή μετοχικού κεφαλαίου €0.5 δισ. στην ΚΕΔΙΠΕΣ, καθώς και ψήφισμα το οποίο διαλαμβάνει την ανάκληση της τραπεζικής άδειας.

Τέλος, υιοθετήθηκε ψήφισμα το οποίο εγκρίνεται η αποχώρηση 1026 εργαζομένων με το σχέδιο εθελούσιας εξόδου με κόστος €139 εκατομμύρια.

Η επίσημη ανάληψη των εργασιών από την Ελληνική θα γίνει τη Δευτέρα. Με βάση τη συμφωνία μεταφοράς, στην Ελληνική Τράπεζα μεταφέρεται συνολικός προϋπολογισμός €10.3 δισ. περιλαμβανομένων καταθέσεων €9.7 δισ, άλλες υποχρεώσεις €66 εκατ., δάνεια ύψους €4.6 δισ, εκ των οποίων μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις καθαρής λογιστικής αξίας €420 εκατ., κυπριακή κυβερνητικά ομόλογα €4.08 δισ, μετρητά €1,16 δισ και άλλα περιουσιακά στοιχεία ύψους €25 εκατ.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top