ΕΛΛΑΔΑ

Νέο επεισόδιο με ρατσιστικά κίνητρα στη Λέσβο

Νέο επεισόδιο με ρατσιστικά κίνητρα στη Λέσβο

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν ρατσιστικά περιστατικά τα οποία σημειώνεται το τελευταίο διάστημα στο νησί της Λέσβου.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, χθες Τρίτη εννιάχρονο κορίτσι ελληνικής καταγωγής δέχθηκε επίθεση, ενώ βρισκόταν στην αυλή στο εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα στο Πέραμα της Γέρας Λέσβου, επειδή φορούσε μαντήλι στο κεφάλι. Συγκεκριμένα τέσσερα άτομα επιτέθηκαν στο ανήλικο κορίτσι επειδή νόμισαν ότι είναι προσφυγοπούλα.

Η αστυνομία επιλήφθηκε του περιστατικού αλλά δεν προχώρησε σε καμία προσαγωγή με την αιτιολογία ότι «ζήτησαν συγνώμη», ενώ οι γονείς του κοριτσιού δεν κατέθεσαν εναντίον τους μήνυση.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή έχουν συγκροτηθεί, εδώ και λίγες εβδομάδες, αυτοαποκαλούμενες  «ομάδες περιφρούρησης» οι οποίες ελέγχουν τα σπίτια για την πιθανότητα εγκατάστασης αιτούντων άσυλο σε αυτά.

Πρόσφατα, άγνωστοι είχαν καταστρέψει ολοσχερώς μνημείο που είναι αφιερωμένο στους πρόσφυγες που έχασαν τη ζωή τους επιχειρώντας να διασχίσουν το Αιγαίο, ενώ ο δημοσιογράφος και ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου στο νησί, Στρατής Μπαλάσκας, έχει καταγγείλει ότι δέχθηκε συντονισμένη διαδικτυακή επίθεση από άτομα που πρόσκεινται στον ακροδεξιό χώρο.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top