ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΙΔΕΙΑ: Στα χέρια των εκπαιδευτικών το συμφωνημένο πλαίσιο

ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΙΔΕΙΑ: Στα χέρια των εκπαιδευτικών το συμφωνημένο πλαίσιο

Στα χέρια των εκπαιδευτικών οργανώσεων το συμφωνημένο πλαίσιο που διαμορφώθηκε μέσα από το διάλογο της διυπουργικής Επιτροπής με τους ηγέτες των τριών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν μιλούν για νέα πρόταση της Κυβέρνησης, αλλά για ένα συμφωνημένο πλαίσιο.

Αναφορικά με τη συνάντηση της Τετάρτης, οι πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι έγινε μια πολύωρη σύσκεψη, η οποία κράτησε μέχρι τις 3 το πρωί και σε αυτή ήταν οι τρεις Υπουργοί, ο Παιδείας, η Εργασίας και ο Γεωργίας μαζί με τους τρεις Προέδρους των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Στην συνάντηση αυτή, κατέληξαν σε ένα πλαίσιο συναντίληψης.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του ΚΥΠΕ , επίκεντρο ήταν η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Η Υπουργική Επιτροπή και οι τρεις Πρόεδροι των εκπαιδευτικών οργανώσεων κατέληξαν σε μια συναντίληψη ως προς το κάποιες μικρές διορθωτικές κινήσεις που μπορεί να γίνουν, ώστε να καθησυχάζουν και κάποιες ανησυχίες των εκπαιδευτικών και συμφωνήθηκε ένα πλαίσιο το οποίο θα αφορά τα τέσσερα σημεία της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου .

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όλα αυτά τα σημεία παραμένουν ως αποφάσεις και κάποια από αυτά διαφοροποιούνται μερικώς.

Κατά την συνάντηση της Τετάρτης, αυτό που συμφωνήθηκε είναι οι μεν Πρόεδροι των οργανώσεων να έπαιρναν στις δικές τους τις οργανώσεις το πλαίσιο για να τα περάσουν και εφόσον τα περάσουν να πάνε στην Υπουργική Επιτροπή για να τα πάρουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στο Υπουργικό Συμβούλιο για να τα εγκρίνει.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του ΚΥΠΕ, δεν μιλούν για νέα πρόταση της Κυβέρνησης, αλλά για ένα συμφωνημένο πλαίσιο που διαμορφώθηκε μέσα από το διάλογο της διυπουργικής Επιτροπής με τους ηγέτες των τριών οργανώσεων.

Όσον αφορά την σημερινή συνάντηση ανάμεσα στην Υπουργική Επιτροπή και τους Προέδρους της ΠΟΕΔ και της ΟΛΤΕΚ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, συζητήθηκαν και επιβεβαιώθηκαν και μπήκαν στο χαρτί οι πρόνοιες της συναντίληψης.

Αυτά που συμφώνησαν ψες, μπήκαν και πάνω στο χαρτί και αυτό που μένει είναι η οριστική έγκριση τους από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και μετά να πάνε στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ, δεν υπογράφτηκε τίποτα σήμερα, αλλά αυτό που μπήκε πάνω στο χαρτί ήταν το πλαίσιο το οποίο ουσιαστικά διαμορφώθηκε από την Υπουργική Επιτροπή και τους ηγέτες των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν μιλούν για ανατροπή των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου αλλά για μικρή διαφοροποίηση τους σε κάποια από τα σημεία, διότι κάποια δεν άλλαξαν καθόλου ώστε κάποιες από τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς που έβαλαν οι εκπαιδευτικοί να απαντηθούν.

Οι ίδιοι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι θετικό το γεγονός ότι υπήρξε στο επίπεδο τουλάχιστον της ηγεσίας τους μια συναντίληψη. Τώρα αν θα μεταφραστεί και σε μια θετική αντίδραση από μέρους των οργανώσεων τους, αυτό θα φανεί κατά την αυριανή ημέρα και στη συνέχεια να πάνε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας .

Αναφορικά αν θα υπάρξει νέα συνάντηση Υπουργικής Επιτροπής και εκπαιδευτικών οργανώσεων, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό εξαρτάται πότε θα είναι έτοιμες οι οργανώσεις.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το κείμενο που ετοιμάστηκε στάλθηκε απόψε και η Υπουργική Επιτροπή αναμένει να έχει την τελική τους θέση για να προχωρήσει ενδεχομένως και σε μια συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να οριστικοποιηθεί αυτή η συμφωνία. Αν έρθει αρνητική απάντηση, τότε θα ισχύσει η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Σεπτεμβρίου ως έχει .

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top