ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στον Πρόεδρο της Βουλής η πρόταση για νέο Συνεργατισμό

Στον Πρόεδρο της Βουλής η πρόταση για νέο Συνεργατισμό

Η δημιουργία νέου Συνεργατισμού είναι μια ιδέα που τέθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής, η οποία θα μελετηθεί, θα αξιολογηθεί και ο Πρόεδρος της Βουλής θα κρίνει και θα πράξει ανάλογα δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Βουλής Λουκάς Φουρλάς.

Ο κ. Φουρλάς προέβη στη δήλωση, την Παρασκευή (28/9) κληθείς να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Υπενθυμίζεται ότι, την ιδέα δημοσιοποίησε την Πέμπτη (27/9) ο Ζαχαρίας Κουλίας, βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος και πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου.

Σε δηλώσεις του μετά από τη συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου ο κ. Κουλίας ανέφερε ότι εγγράφηκε στη Επιτροπή Ελέγχου θέμα για το κλείσιμο υποκαταστημάτων και τα προβλημάτων που αντιμετωπίζει πολύς κόσμος, ο οποίος λόγω του κλεισίματος του συνεργατισμού δεν ξέρει που να πάει να εξυπηρετηθεί.

Αναφερόμενος στο κονδύλι που διατίθεται για το κρατικό μισθολόγιο σύμφωνα και με την ενημέρωση που έτυχε σήμερα η Επιτροπή από τη Γενική Λογίστρια Ρέα Γεωργίου, είπε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι αντλούν σήμερα €1 δισεκατομμύριο 837 εκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό.

«Είναι το μόνο ενεργό κεφάλαιο που μας έμεινε», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δημοσίων υπαλλήλων όπως η ΠΑΣΥΔΥ, η ΟΕΛΜΕΚ, η ΠΟΕΔ, τα ταμιευτήρια των αστυνομικών και των στρατιωτικών, «είναι οι μόνοι που μπορούν να συστήσουν εκ νέου το Συνεργατισμό».

Εξήγησε ότι για να λειτουργήσει σήμερα συνεργατικό πιστωτικό ίδρυμα χρειάζονται €5 εκατ., προσθέτοντας ότι οι μόνοι οι οποίοι μπορούν να το κάνουν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Μπορούν να συγκεντρωθούν τα €5 εκατ. από το κρατικό μισθολόγιο και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για να δοθούν οι σχετικές άδειες.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κόσμος το νέο συνεργατικό κίνημα «θα το αγκαλιάσει με όλες του τις δυνάμεις».

Ο κ. Κουλίας ανέφερε επίσης ότι την εισήγηση αυτή την έχει αναφέρει στον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, ο οποίος προτίθεται να καλέσει τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για να προχωρήσει το ζήτημα.

Σε ερώτηση αν πρόκειται για πρωτοβουλία της Βουλής των Αντιπροσώπων απάντησε θετικά.

ΚΥΠΕ/ToThemaOnline

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top