ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ: Έξαλλοι χρήστες του οδικού δικτύου – Φωνάζουν για δρόμο που έγινε μονής κατεύθυνσης – ΦΩΤΟ& VIDEO

ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ: Έξαλλοι χρήστες του οδικού δικτύου – Φωνάζουν για δρόμο που έγινε μονής κατεύθυνσης – ΦΩΤΟ& VIDEO

Σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε στο ThemaOnline, οδός στον Στρόβολο, έγινε μονόδρομος χωρίς καμία επαρκή τεκμηρίωση και προκάλεσε αλυσιδωτά προβλήματα στο οδικό δίκτυο και στους οδηγούς.

Της Μαρινέλλας Παναγιώτου

Συγκεκριμένα, η καταγγελία αναφέρει ότι δεκάδες οδηγοί, που χρησιμοποιούσαν την οδό Οινουσσών στον Στρόβολο, βρίσκονται σε απόγνωση μετά την μονοδρόμηση του εν λόγω δρόμου, διότι πλέον η τροχαία κίνηση διοχετεύεται μέσω της οδού Οδυσσέα Ελύτη.

Δρόμος που όπως φαίνεται, δεν διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές (για παράδειγμα τρόπους περιορισμού της αυξημένης ταχύτητας των οχημάτων) και δεν προσφέρει ασφάλεια στους πεζούς. Επίσης, φαίνεται ότι η ορατότητα των οδηγών που εξέρχονται του μονόδρομου, είναι περιορισμένη.

Αγανακτισμένοι, είναι και οι κάτοικοι της περιοχής που διαμένουν σε οικίες του Οργανισμού Ανάπτυξης Γης, αφού όπως αναφέρεται στην καταγγελία, έχουν προκληθεί αρκετά προβλήματα, από τα οποία επηρεάζονται.

Πιο κάτω η ακριβής τοποθεσία της οδού:

Επιπλέον, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThemaOnline, μετά τις αντιδράσεις των επηρεαζόμενων κατοίκων και οδηγών, ο Δήμαρχος Στροβόλου είπε ότι το θέμα θα επανεξετάζετο από το Δ.Σ. στις 6/4/2018.   

Μάλιστα, έγινε επιτόπου επίσκεψη στην οδό Οινουσσών καθώς και στην οδό Οδυσσέα Ελύτη από μέλη της επιτροπής Οδικής Ασφάλειας του Δήμου Στροβόλου, ενώ από μέρους του Κεντρικού Φορέα Επίλυσης Κυκλοφοριακών Προβλημάτων, παρευρέθηκε μόνο η Αστυνομία, αφού όπως αναφέρεται στην καταγγελία, τα Δημόσια Έργα τα οποία αποτελούν το τρίτο μέλος του Φορέα, αρνήθηκαν να παραστούν λόγω του ότι δεν είχαν εμπλοκή στη λήψη της πρώτης απόφασης για εφαρμογή της μονοδρόμησης.

Το θέμα παραπέμφθηκε για συζήτηση τον περασμένο Ιούλιο στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο και την ανέβαλε, αφού θέλει και τις απόψεις των Δημοσίων Έργων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η μονοδρόμηση της οδού, έγινε με πλαστικούς πασσάλους, οι οποίοι ανέκοψαν την κυκλοφορία στην μια λωρίδα, ενώ τοποθετήθηκαν και προειδοποιητικές πινακίδες τροχαίας.

Σημειώνεται ότι, οι κάτοικοι συνεχίζουν να ζητούν επανεξέταση του αιτήματός τους και ανάκληση της εν λόγω απόφασης για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται στην καταγγελία, οι κάτοικοι απαιτούν την ελεύθερη χρήση και των δυο δρόμων μέχρι την εξεύρεση εναλλακτικών οδών για διοχέτευση της τροχαίας κίνησης που είναι αυξημένη, ιδιαίτερα τις πρωινές και απογευματινές ώρες.

Το ThemaOnline έχει επικοινωνήσει με τον Δήμο Στροβόλου για να διερευνήσει την υπόθεση και να λάβει τις θέσεις της άλλης πλευράς. Μιλώντας με λειτουργό του δημαρχείου, λάβαμε διαβεβαίωση ότι ο Δήμαρχος θα επικοινωνήσει το συντομότερο με την ιστοσελίδα μας.

Δείτε πιο κάτω βίντεο από το σημείο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top