Επέτρεψαν στη Γη τρεις αστροναύτες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Επέτρεψαν στη Γη τρεις αστροναύτες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Το διαστημόπλοιο "Soyuz MC-08" το οποίο μετέφερε στη Γη τρία μέλη του πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) προσγειώθηκε στη στέπα του Καζακστάν κοντά στην πόλη Τζεσκασγκάν.

Στο διαστημόπλοιο επέβαιναν ο Ρώσος κοσμοναύτης της Roskosmos Όλεγκ Αρτεμιεφ και οι δύο Αμερικανοί αστροναύτες της NASA Ριτσαρντ Άρνολντ και Άντριου Φόστελ.

Το διαστημόπλοιο προσγειώθηκε στις 14.45 ώρα Μόσχας , ενώ αποσυνδέθηκε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στις 10.57 ώρα Μόσχας.

Η αποστολή με τους τρεις αστροναύτες επέστρεψε στη Γη, την Ημέρα των Διαστημικών Στρατευμάτων που είναι η 4η Οκτωβρίου, καθώς την ίδια ημέρα το 1957 είχε εκτοξευθεί ο πρώτος τεχνητός δορυφόρος.

Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό θα συνεχίσουν να εργάζονται ο Ρώσος κοσμοναύτης Σεργκεί Προκόφιεφ και οι αστροναύτες Σερένα Αουνιόν από τις ΗΠΑ και Αλεξάντρ Γκέρστ από την Γερμανία.

Στις 11 Οκτωβρίου από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ θα ξεκινήσει με το διαστημόπλοιο "Soyuz MC-10" η επόμενη αποστολή με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στη οποία συμμετέχει ο Ρώσος κοσμοναύτης Αλεξέι Οφτσίνιν και ο Αμερικανός αστροναύτης Νικ Χέιγκ.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

H Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ ΟΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν «συνεχίζει να εργάζεται με τους δύο ηγέτες, μεταξύ άλλων για την προώθηση των συμφωνημένων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, και ιδίως για το άνοιγμα επιπλέον σημείων διέλευσης το συντομότερο δυνατό» δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΓ του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στην έδρα του Οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE