ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: «Πάντα όλοι περιμένουν από την Τουρκία, δεν επιλύεται έτσι το Κυπριακό»

Ερντογάν: «Πάντα όλοι περιμένουν από την Τουρκία, δεν επιλύεται έτσι το Κυπριακό»

“Πάντα περιμένουν από την Τουρκία, με αυτό τον τρόπο δεν επιλύεται το Κυπριακό”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, επικρίνοντας τον ρόλο των Ηνωμένων Εθνών για την μη επίλυση και του Κυπριακού, αλλά και άλλων μεγάλων προβλημάτων.

Μιλώντας σε Φόρουμ που διοργάνωσε η τουρκική κρατική τηλεόραση  TRT World, o Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι υπάρχουν αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα στις αποφάσεις αυτές. Ανέφερε ότι υπάρχει πρόβλημα στο Αφγανιστάν, στη Συρία, αλλά δυστυχώς τα Ηνωμένα Έθνη δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.

“Πάνω από όλα το Κυπριακό είναι εκεί. Το Κυπριακό δεν λύθηκε. Έγιναν κάποιες πρωτοβουλίες. Ειδικά εμείς κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα, πάλι μέσω του ΟΗΕ. Κάναμε βήμα με τον Κόφι Ανάν”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι στο δημοψήφισμα που έγινε το 2004 υπήρξε αρνητικό αποτέλεσμα στην Ε/κ πλευρά.

“Παρόλο που είπαν ότι δεν θα τους εντάξουν (τους Ελληνοκύπριους) στην ΕΕ, τους ενέταξαν και άφησαν την `βόρεια Κύπρο` απ` έξω. Αυτό χαλάει το κύρος των Ηνωμένων Εθνών. Εκείνη την περίοδο ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Μπους, ο Μπους ασφαλώς έδωσε μια εντολή, είπε ‘αυτή τη δουλειά εσύ θα την τελειώσεις. Σου δίνω αυτό το καθήκον’. Δεν πήραμε αποτέλεσμα, μετά δεν μπόρεσαν να το λύσουν οι Πρόεδροι. Τώρα η ίδια κατάσταση συνεχίζεται. Έχουν γίνει αρκετές σύνοδοι. Δυστυχώς πάντα περιμένουν από την Τουρκία, με αυτό τον τρόπο δεν λύεται”, ανέφερε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top