Πρόεδρος πΓΔΜ: «Κακή» η Συμφωνία των Πρεσπών

Πρόεδρος πΓΔΜ:  «Κακή» η Συμφωνία των Πρεσπών

Ο πρόεδρος της πΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση για «αδικία» και χαρακτήρισε «κακή» τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Πράγα μαζί με τον Τσέχο ομόλογό του, Μίλος Ζέμαν, ο Ιβάνοφ επέκρινε τις Βρυξέλλες ότι τηρούν «δυο μέτρα και δύο σταθμά» απέναντι στην πΓΔΜ.

«Υπάρχουν χώρες που έχουν άλυτα διμερή ζητήματα που είναι ήδη μέλη της ΕΕ», είπε, αναφερόμενος στη συνοριακή διαμάχη μεταξύ Σλοβενίας και Κροατίας.

Eπίσης τόνισε: «Σε αυτές τις χώρες δόθηκε η δυνατότητα να ενταχθούν στην ΕΕ, ενώ στην "Μακεδονία" δεν επετράπη ποτέ η έναρξη των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων».

Eπιπλέον είπε: «Το γεγονός είναι ότι το δημοψήφισμα απέτυχε», ενώ συμπλήρωσε ότι «η ένταξη στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για μια κακή συμφωνία μεταξύ της "Μακεδονίας" και της Ελλάδας».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές Εκλογές 2026: Ρευστότητα, φθορά και η μάχη για την πολιτική επιβίωση

Βουλευτικές Εκλογές 2026: Ρευστότητα, φθορά και η μάχη για την πολιτική επιβίωση

Οι Βουλευτικές Εκλογές της 24ης Μαΐου 2026 διαμορφώνονται ήδη ως μία από τις πιο σύνθετες και αμφίρροπες εκλογικές αναμετρήσεις της μεταπολιτευτικής περιόδου. Τα δεδομένα του εκλογικού σώματος, οι πρώτες δημοσκοπικές ενδείξεις, η έντονη πολυδιάσπαση του κομματικού σκηνικού και οι εσωτερικές αναταράξεις σε παραδοσιακά κόμματα συνθέτουν ένα περιβάλλον πολιτικής αβεβαιότητας, όπου τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο.

BEST OF TOTHEMAONLINE