Πρόεδρος πΓΔΜ: «Κακή» η Συμφωνία των Πρεσπών

Πρόεδρος πΓΔΜ:  «Κακή» η Συμφωνία των Πρεσπών

Ο πρόεδρος της πΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση για «αδικία» και χαρακτήρισε «κακή» τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Πράγα μαζί με τον Τσέχο ομόλογό του, Μίλος Ζέμαν, ο Ιβάνοφ επέκρινε τις Βρυξέλλες ότι τηρούν «δυο μέτρα και δύο σταθμά» απέναντι στην πΓΔΜ.

«Υπάρχουν χώρες που έχουν άλυτα διμερή ζητήματα που είναι ήδη μέλη της ΕΕ», είπε, αναφερόμενος στη συνοριακή διαμάχη μεταξύ Σλοβενίας και Κροατίας.

Eπίσης τόνισε: «Σε αυτές τις χώρες δόθηκε η δυνατότητα να ενταχθούν στην ΕΕ, ενώ στην "Μακεδονία" δεν επετράπη ποτέ η έναρξη των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων».

Eπιπλέον είπε: «Το γεγονός είναι ότι το δημοψήφισμα απέτυχε», ενώ συμπλήρωσε ότι «η ένταξη στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για μια κακή συμφωνία μεταξύ της "Μακεδονίας" και της Ελλάδας».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.