ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη ο δικηγόρος που αθώωσε την Έφη Ηροδότου

Αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη ο δικηγόρος που αθώωσε την Έφη Ηροδότου

Στο εδώλιο θα βρεθεί δικηγόρος από την Λεμεσό. Ήταν αυτός που ως συνήγορος υπεράσπισης, αθώωσε την Έφη Ηροδότου, στην πρώτη δίκη που έγινε για την πολύκροτη υπόθεση του θανατηφόρου τροχαίου, που στοίχησε τη ζωή στον Αιμίλιο Ιωάννου.

Ο δικηγόρος, που αντιμετωπίζει 10 συνολικά κατηγορίες, οι οποίες σχετίζονται με παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία και επηρεασμό μάρτυρα, θα τεθεί για δεύτερη φορά ενώπιον δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα, εκείνο το οποίο του αποδίδεται, είναι ότι προσέγγισε μάρτυρα και τον επηρέασε προκειμένου να δώσει ψευδή κατάθεση στο δικαστήριο, υπέρ της πελάτισσάς του.

Για την υπόθεση, τέθηκε προηγουμένως ξανά ενώπιον της δικαιοσύνης ο εν λόγω δικηγόρος ωστόσο αθωώθηκε. Το 2015 ο Γενικός Εισαγγελέας άσκησε άφεση η οποία εκδικάστηκε την Πέμπτη (4/10). Το Εφετείο ανέτρεψε την αθωωτική απόφαση και διέταξε όπως εκδικαστεί ξανά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», το Εφετείο κατέληξε στην έκδοση διαταγής για επανεκδίκαση από άλλο δικαστή του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, υποδεικνύοντας ότι, «μας έχει προβληματίσει ο τρόπος αντίκρισης του θέματος, πλην, όμως, οι παραλείψεις αυτές, σε συνδυασμό με τον αντιφατικό και ταυτόχρονα ανορθόδοξο τρόπο συγγραφής της απόφασης, η οποία, όμως, απολήγει να μην είναι μόνο θέμα τύπου αλλά και ουσίας, με την πρόωρη κατάληξη σε ευρήματα και συμπεράσματα ως προς την αθωότητα ή μη του εφεσίβλητου, πριν την αξιολόγηση ολόκληρης της μαρτυρίας, δημιουργεί ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο το οποίο δεν μπορεί να υπερπηδηθεί, παρά μόνο με την επανεκδίκαση της υπόθεσης από άλλο δικαστή».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top