ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ο ΤΥΠΟΣ του Σαββάτου - Διαβάστε τα κυριότερα θέματα των εφημερίδων

Ο ΤΥΠΟΣ του Σαββάτου - Διαβάστε τα κυριότερα θέματα των εφημερίδων

Οι εσωκομματικές εξελίξεις στην ΕΔΕΚ, οι καταγγελίες ΑΚΕΛ κατά Προέδρου Αναστασιάδη και Μητσοτάκη για τους χειρισμούς στο Κυπριακό, τα σημαντικά κίνητρα που αναμένονται για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου, το άτομο που αναμένεται να αντικαταστήσει την Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, και η συμπλήρωση 61 ετών από την επέτειο της ανεξαρτησίας της Κύπρου, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου του Σαββάτου.

 Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ύπουλο κτύπημα ΑΚΕΛ κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας», γράφει ότι καταγγέλλονται διεθνώς Αναστασιάδης και Μητσοτάκης ότι χρησιμοποιούν τον χρόνο τους στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για να κερδίζουν επικοινωνιακούς πόντους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μεγαλώνει το ρήγμα στην ΕΔΕΚ και πληθαίνουν οι καταγγελίες στελεχών για νόθευση των εσωκομματικών εκλογών. Αλλού γράφει ότι καταγράφεται πτώση σε όλους τους δείκτες για την COVID-19.

 Ο «Πολίτης», στο κύριο του θέμα με τίτλο «Και εισαγγελέας και δικαστής στην ΕΔΕΚ ο Μ. Σιζόπουλος», γράφει ότι ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ "παρακούει το δικαστικό διάταγμα και κάνει εκλογές με αμφισβητούμενο μητρώο". Αλλού γράφει ότι ο Μητροπολίτης Μόρφου ζητά ακύρωση της δίωξής του. Σε άλλο θέμα γράφει ότι πτωτικός ήταν ο Σεπτέμβριος με 4.601 κρούσματα κορωνοϊού και 39 θανάτους.

 «Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «€10.000 για αγορά ηλεκτρικού» γράφει ότι πλουσιοπάροχα κίνητρα για αλλαγή αυτοκινήτου δίνει η Κυβέρνηση με στόχο 1 στα 4 οχήματα το 2030 να είναι νέου τύπου. Αλλού γράφει ότι πάνε εισαγγελέα πορίσματα για Αίαντα και γιατρό, αφού ολοκληρώνονται οι  έρευνες και οι εκθέσεις. Σε άλλο θέμα γράφει ότι απαιτούνται αλλαγές στο SafePass και στοχευμένοι έλεγχοι σε εμβολιασμένους, είναι το μήνυμα από τη μονάδα ιχνηλάτησης.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα, με τίτλο «Επιστολή – παρέμβαση Κώστα Καδή για αναθεώρηση απόφασης του ΣΑΛ», γράφει ότι ζητά να δοθεί εργασία σε συμβούλους μηχανικούς με τους οποίους το ΣΑΛ βρίσκεται στα δικαστήρια. Αλλού γράφει ότι αργούν τα δάνεια με κρατικές εγγυήσεις για επιχειρήσεις και αυτοεργοδοτούμενους. Σε άλλο θέμα, αναφέρεται ότι ως αντικαταστάτης της Σπέχαρ προτείνεται ο Αυστριακός Κόλιν Στιούαρτ.

Η αγγλόγλωσση "Cyprus Mail", στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η Κύπρος σηματοδοτεί την ανεξαρτησία», γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι θα ήταν πιο ευτυχισμένος αν οι Τ/κ ήταν παρόντες στους εορτασμούς για την 61η επέτειο της ανεξαρτησίας. Αλλού γράφει ότι πέθανε ο δικηγόρος και ιδιοκτήτης της Cyprus Mail Ανδρέας Νεοκλέους. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι προκάλεσε οργή η προσπάθεια των Οικολόγων να αυξήσουν τα πρόστιμα για το κάπνισμα.

 (ΚΥΠΕ/ΘΝΕ/ΜΚ)

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top