ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Λάθος του Υπουργείου επιβραβεύει μαθητές που δεν λύνουν ασκήσεις - ΕΓΓΡΑΦΟ

ΚΥΠΡΟΣ: Λάθος του Υπουργείου επιβραβεύει μαθητές που δεν λύνουν ασκήσεις - ΕΓΓΡΑΦΟ

Γκάφα του Υπουργείου Παιδείας, προκάλεσε σύγχυση στους φιλόλογους των λυκείων, σε θέμα που αφορά αξιολόγηση γραπτών, ενώ παρά τα τηλέφωνα που έγιναν για διευκρινίσεις στο Υπουργείο από αριθμό εκπαιδευτικών, άφησαν την όποια πιθανή διόρθωση από βδομάδας.


Όπως αναφέρει έγγραφο, οδηγός διόρθωσης διαγνωστικού δοκιμίου γραπτής αξιολόγησης,του Υπουργείου, αποστάληκε την Πέμπτη (4/10) στους εκπαιδευτικούς με λανθασμένη διατύπωση που δεν βγάζει νόημα, προκαλώντας σύγχυση στους καθηγητές που καλούνται να αξιολογήσουν το δοκίμιο στο μάθημα “Νέα Ελληνική Γλώσσα”.

Οι λανθασμένες οδηγίες, αναφέρουν ότι “Μαθητής/τρια που δεν δοκιμάζει την άσκηση βαθμολογείται με 9”, “Μαθητής/τρια που δοκιμάζει την άσκηση αλλά αποτυγχάνει βαθμολογείται με 0”.

Επικοινωνώντας το ThemaOnline με εκπαιδευτικό που γνωρίζει το θέμα, μας εξήγησε ότι το συγκεκριμένο δοκίμιο, δεν προσμετρά στον βαθμό του μαθητή, αλλά έγινε για στατιστικούς λόγους και σκοπούς αξιολόγησης του συστήματος.

Η οδηγία έπρεπε δηλαδή να αναφέρει ότι στις ασκήσεις που δοκίμασαν οι μαθητές να μπαίνει ο κωδικός 9 ( για λόγους στατιστικής και αξιολόγησης), και όπου δοκιμάζει αλλά αποτυγχάνει να μπαίνει ο κωδικός 0 αντίστοιχα.

Τελικά, παρά τα διευκρινιστικά τηλεφωνήματα που έγιναν, από την Πέμπτη (4/10), όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η ιστοσελίδα μας, καμιά διόρθωση δεν ακολούθησε τη λάθος οδηγία, με αποτέλεσμα όποια διόρθωση και αν γίνει,θα γίνει από βδομάδας.

Πάντως να επαναλάβουμε ότι το δοκίμιο, δεν θα προσμετρήσει στον βαθμό του μαθητή και ως εκ τούτου δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους μαθητές.

Χρίστος Ζήνωνος

Δείτε την οδηγία:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top